• Članak
  • Komentari 2
  • Share 6
  • Tweet6

Liječnik očne bolesti liječi majmunskim grimasama

Dr. Pavić tvrdi da naočale ulijene oko te da za dobar vid treba vježbati. Bolesti očiju liječi tzv. majmunskim grimasama što, kaže, popravlja vid

Subota, 26. 4. 2008. u 19:32    Piše: M. Petrinjak, T. Legin
Iako je završio medicinski fakultet, dr. Milan Pavić (48) posvetio se prirodnoj metodi liječenja vida. Završio je i dvogodišnji studij prirodne okulistike u Njemačkoj.
- Klasična medicina ne može prirodno izliječiti vid. Naočale i leće ulijene oko pa može doći do trajnog otećenja i gubitka vida, a laserska operacija može rezultirati glaukomom, povišenim očnim tlakom. Oko mora stalno vježbati da bi ostalo zdravo - objasnio je Pavić. Kratkovidnost, dalekovidnost i astigmatizam liječi tzv. majmunskim grimasama.
- Majmuni rade grimase i to im popravlja vid, a naočale im ga kvare. Pacijenti svaki dan moraju oko sat vremena podizati obrve, izbacivati čeljust, otvarati usta i nositi specijalne naočale. Tako vježbaju očne mišiće. Glaukom liječim biljnom otopinom koja se pola sata na dan, oko 20 dana, na očima drži kao oblog - kaže Pavić.
Jedini je prirodni okulist u Hrvatskoj. Vid uspije popraviti u 90 posto slučajeva, glaukom u 95, a mrenu u 70 posto slučajeva. Samo ove godine je kod 47 ljudi potpuno ili djelomično ispravio dioptriju. Liječenje dioptrije do minus osam traje do tri mjeseca, dok za skidanje vrlo velikih dioptrija treba oko godina dana. Cijena cijelog liječenja je od 3500 do 4000 kuna. Ugledni hrvatski oftalmolog dr. Nikica Gabrić u ovakve metode liječenja ne vjeruje. Da je to moguće, kaže, svi bi dobro vidjeli.

DJEČAKU IZLIJEČIO ŠKILJAVOST I VELIKU DALEKOVIDNOST
Od dioptrije plus 7,5 došao sam do fenomenalnog rezultata, normalnog vida, i time se jako ponosim, kaže Marsel Martinšić (10) iz Rovinja. Nakon mjesec dana vježbi Marsel je potpuno ispravio strabizam (škiljavost) i dioptriju.
- Isprva sam mislila da je napamet naučio slova s tablice za provjeru vida - ispričala je Marselova majka Marijana.

Tagovi: liječnik, milan pavić, oči, bolest

Izdvojeni komentari 2 komentara Pogledaj sve komentare
27.04.2008., 00:25

anamix: a jel imate neki broj od tog lijecnika? kako se do njega moze doci?

26.04.2008., 21:28

Kakma: Majmunska vijest.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar