Obavijesti

Deniz Koyu otkriva: Moj put od klasične do elektronske glazbe

Deniz Koyu otkriva: Moj put od klasične do elektronske glazbe
2

Poznati njemački producent i DJ Deniz Koyu, koji njeguje ljubav prema elektronskoj glazbi još od srednje škole, govori o svojim glazbenim počecima i planovima za 2012. godinu

1. Prije svega, možete li nam se ukratko predstaviti?

Ja sam 26-godišnji producent i DJ iz Njemačke. Rekao bih da sam doživotni zaljubljenik u glazbu i radoholičar. Ljubav prema elektronskoj glazbi započela je za vrijeme srednje škole i trebalo je vremena da se uhodam, puno rada i sati vježbanja da bih se uopće sam sebe mogao smatrati producentom. Ubrzo sam otvorio svoj studio i eto, s vremenom došao do ovoga što sam sad i što danas radim.

2. Što je bilo presudno u odabiru Vašeg životnog poziva?

Sve je zapravo vrlo jednostavno. Svakodnevno sam slušao elektronsku glazbu i osjetio da želim biti dio svega toga, da se i sam želim okušati u tome. Oduvijek sam bio vrlo kreativan i sjedio sam satima ispred kompjutera stoga mi se učinilo logičnim da probam. Na moju sreću, moji roditelji su inzistirali da kao dijete upišem klasičnu muzičku školu klavira i to mi je uvelike pomoglo u komponiranju i stvaranju nekog mog zvuka. Tada me je to živciralo, ali danas sam im jako zahvalan.

3. Singl “Tung“ obilježio je Vašu dosadašnju karijeru i učinila Vas prepoznatljivim u svijetu elektronske glazbe. Jeste li predosjećali da će “Tung” postati megahitom?

Nisam imao neki veliki plan radeći na pjesmi “Tung“. Nije mi trebalo puno vremena, završio sam je u tri dana i sjećam se da je bilo jako zabavno raditi na njoj. Poslao sam je Fedde Le Grandu jer ga cijenim kao glazbenika ali i kao prijatelja i vrlo mi je brzo odgovorio da jako vjeruje u to što sam uradio. Nakon toga stvari su se počele dešavati same od sebe. Nisam očekivao toliku podršku ostalih DJ-a i jako sam sretan što je ispalo tako kako je.

4. Tko je najviše utjecao na Vas u počecima Vaše Dj karijere?

Iskreno, nikada nisam imao nekog DJ heroja koji je bio moj uzor, kome sam se divio i želio postati poput njega. Oduvijek sam slušao razne glazbenike iz svih žanrova elektronske glazbe, indie/electro pop, house, rock, trance, dosta techna i nekako sam bio inspiriran svima njima. Ako govorimo o live nastupima, svakako bih izdvojio Fatboy Slima, Carl Coxa, Ericka Morilla.

5. Gdje se vidite za 5 godina?

Sigurno na nekoj svjetskoj turneji s jednakom strašću i željom za ovim što danas radim.

6. Koji su Vaši planovi za 2012. godinu?

Raspored za 2012. godinu je gotovo popunjen. Posebno se radujem suradnji s mojim kolegom Fedde Le Grandom. Pripremam puno novih stvari, remixeva, a naravno, najviše se radujem svojoj publici i live koncertima koji me očekuju.

7. Opišite u 3 riječi što glazba predstavlja za Vas ?

Euforiju, produhovljenost, bezbrižnost.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način
UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku, uskoro će sletjeti na zagrebački Pleso. Pilot: 'Sada ste sigurniji'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku, uskoro će sletjeti na zagrebački Pleso. Pilot: 'Sada ste sigurniji'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske