Obavijesti

Viral

Komentari 81

Iskopali joj oči zbog zarade: Iz ropstva spašena stara slonica

Nakon što je nekoliko desetljeća provela na ulici u stravičnim uvjetima, slonica Lakhi ostatak će života provesti u prirodnom okruženju i u društvu drugih slonova

VIDEO

Brojne životinje u Indiji cijeli život provode u robovlasničkom odnosu. Najčešće ih se izrabljuje za prosjačenje , a zauzvrat nemaju ni adekvatan smještaj, ni prehranu.

Najnoviji takav slučaj zabilježen je u Mumbaiju gdje je iz ropstva spašena 60-godišnja slonica koja je nekoliko desetljeća provela u prosjačenju na ulici, s nogama u okovima. Nju su zajednički spasili članovi organizacije ' People for Animals ' i ' Wildlife SOS ' u čijem će rezervatu slonica Lakhi provesti ostatak života, piše TheDodo .

Oni kažu kako je imala izbodena i ispucala stopala, noge u lancima, bila je dehidrirana i očigledno izmučena. Utvrđene su joj ozljede glave, a vid je najvjerojatnije izgubila nakon što su joj oči isčupane metalnim kukama .

Indijski sud Lakhi je i legalno dodijelio njenim spasiteljima nakon što je utvrđeno da se slonica trebala pojaviti u Bollywoodskom filmu. Njen vlasnik očito nije prezao ni od čega zbog malo dodatne zarade. Sud je uzeo u obzir njeno stanje i godine koje je provela u užasnim uvjetima i mučenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Slonica je upravo krenula na put od 800 milja kako bi ju smjestili u Centar za brigu o slonovima gdje će se pridružiti ostalim slonovima u prirodnom okruženju. Njeno putovanje možete pratiti na Facebook stranici Wildlife SOS -a. Tamo je smješten i prije nekoliko mjeseci spašeni slon Raju čije su suze radosnice obišle i dirnule cijeli svijet.

VIDEO


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'
'LJUDI MISLE DA JE PATKA'

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'

Iako se radi o neobičnoj ponudi, postoje oni koji su zainteresirani doživotno na koži nositi predsjednika HDZ-a

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”
NAGRADNA IGRA

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”

Od 22. travnja do 26. travnja čitatelji tiskanog izadanja 24sata moći će sakupiti kupone i osvojiti odmor za cijelu obitelj.
Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"
NAGRADNI NATJEČAJ

Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"

Pretplatnici tiskanog izadnja 24sata u ponedjeljak 22. 4. imat će priliku osvojiti vrećicu za reciklažu.