Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

Bajka na uskrsnom stolu: Mali zečevi od salveta i pilići od jaja

Bajka na uskrsnom stolu: Mali zečevi od salveta i pilići od jaja
11

Stalak za jaja može poslužiti za serviranje francuske salate, salvete u obliku zeca razveselit će najmlađe, a jestivi središnji aranžmani zamjena su za vazu s cvijećem

VIDEO

U dekoraciji uskrsnog stola najvažnija je mašta, a vrijedi pravilo, što šarenije to bolje. Vaše najmilije razveselit će zečevi, pilići i pisanice posute po tanjurima. I pisanicama možete dati vlastiti pečat tako da im napravite uši od papira, flomasterom nacrtate oči i usta ili od vate napravite nos. 

Jestivi aranžmani 

Klasičnu vazu s cvijećem može zamijeniti tegla za cvijeće ispunjena umjetnom papirnatom travom i obojenim pisanicama, a po želji teglu možete ukrasiti ukrasnom vrpcom. Najmlađe goste zasigurno će razveseliti jestivi središnji aranžman. Dovoljno je na duguljasti pladanj staviti umjetnu papirnatu travu i posložiti ukusne kekse u obliku jajeta. Osim toga, kralj kuglof još više će doći do izražaja postavite li ga na visoki stalak, okružite pisanicama i po njemu poredate nekoliko ukrasnih pilića.  

U dekoraciji hrane najvažnija je mašta

Dekoracija hrane također može stol učiniti još zanimljivijim. Francusku salatu možete tako staviti u stalak za kuhana jaja ili poslužiti u staklenoj posudici. Posudu najprije obložite zelenom stabljikom mladog luka i potom dodate salatu, a izvrsna zamjena za posudu su i jestive košarice od lisnatog tijesta.

Pilići od jaja

Od kuhanih jaja možete napraviti piliće. Uzmite dva tvrdo kuhana jaja, iz jednog izvadite žumanjak, a drugom odrežite vrh bjelanjka tako da dobijete kapu. Nakon toga na žumanjku komadićima mrkve i stabljike mladog luka napravite oči i kljun te stavite na ostatak bjelanjka da izgleda kao da pile viri iz njega. Potom na žumanjak stavite kapu od bjelanjka.  

Eko dekoracija stola

Grančice vrbe dobar su izbor za dekoraciju stola. Možete ih staviti u vazu i ukrasiti šarenim pisanicama, zečićima i pilićima. Osim toga, odlično se slažu s cvijećem na stolu pa ih možete zajedno kombinirati. 

Salvete u obliku zeca razveselit će najmlađe

Salvete u obliku zeca zanimljiv su dodatak uskršnjem stolu, a najmlađi će im se posebno razveseliti ako ih uključite u izradu. Salvetu otvorite po pola i potom preklopite po širini. Stavite prst na sredinu salvete i preklopite najprije jednu stranu, pa potom drugu (kao kod izrade zrakoplova od papira). Nakon toga preklopite donji dio tako da dobijete kvadrat. Potom preklopite bočne dijelove u obliku trokuta. Trokut spojite, tako da jedan dio zataknete za drugi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku