Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

Kako ukrasiti stol za Božić: Uz tople nijanse do čiste raskoši

Kako ukrasiti stol za Božić: Uz tople nijanse do čiste raskoši
9

Bijela se odlično slaže sa zlatnim i srebrnim tonovima, kuglice nisu rezervirane samo za božićno drvce, a božikovina i češeri prirodni su ukrasi za vaš božićni stol

VIDEO

Kod dekoracije božićnog stola najbitnija je mašta. Na početku odredite koje ćete boje koristiti, kombinaciju boja ili cijeli stol naglasiti istom nijansom. Stol će izgledati još elegantnije, ako se boje koje koristite slažu s bojama koje ste koristili u ukrašavanju bora. Tradicionalne su boje crvena, zlatna, srebrna, bijela i zelena, a sve su popularnije ljubičasta i plava.  

S crvenom ne možete pogriješiti

Crvena boja je nezaobilazni dio božićne tradicije i stvara domaći ugođaj, a možete je kombinirati sa srebrnim, zlatnim i bijelim detaljima. Ako ste pobornik klasike izaberite stolnjak s božićnim zvijezdama koji je toliko upečatljiv da vam uz njega ne treba posebna dekoracija, već samo bijeli tanjuri. 

Jedna od omiljenih dekoracija je svakako klasični bijeli stolnjak, tanjuri sa srebrnim ili zlatnim obrubom i na tome crvene platnene salvete. Stol će izgledati još svečanije ako salvete stavite u prstenove u istoj nijansi kao što je obrub porculana. Središte stola istaknite adventskim vijencom u zlatnoj ili srebrnoj nijansi, ali pritom pazite na njegov oblik. Okrugli vijenac pristaje uz okrugli stol, a duguljasti uz klasični četvrtasti stol. U tanjure možete staviti zlatne zvjezdice

Ako želite nešto drugačije možete umjesto bijelog stolnjaka postaviti uski srebrni ili zlatni koji ne prekriva cijeli stol. Takav tip nadstolnjaka najbolje pristaje uz duguljasti stol. Na to postavite crveno posuđe, a platnene salvete prilagodite boji stolnjaka. Središte stola rezervirano je za staklene dekoracije pa možete postaviti više staklenih vaza različitog oblika i u njih staviti nekoliko crvenih kuglica, kamenčića i perlica u istoj nijansi. 

Božikovina i češeri kao prirodna dekoracija

Osim crvene, i zelenu boju najčešće povezujemo s klasičnim božićnim ugođajem. Pa tako na bijeli stolnjak možete staviti zeleni nadstolnjak i sredinu stola ukrasiti božikovinom i češerima. U staklene vaze i zdjele različitih oblika možete staviti štapiće cimeta, a češere možete obojiti po želji u srebrnu ili zlatnu nijansu. Savršen dodatak stolu su i bademi i orasi koje možete razbacati po stolu. 

Ljubičasta i plava za moderan štih 

Ljubičasta boja sve je popularnija u dekoraciji božićnog stola. Baš kao i crvena, pristaje uz srebrne nijanse. Želite li moderan štih, onda je ljubičasto-srebrna kombinacija idealan za vas. Na stol stavite ljubičasti stolnjak ili nadstolnjak. Postavite tanjure sa srebrnim obrubom i salvetama u istom tonu kao i stolnjak. Stolnjak odnosno središte stola možete naglasiti perlicama koje simboliziraju snijeg i svijećnjacima u srebrnoj nijansi. Također, umjesto srebrnih obruba na tanjurima možete iskoristiti srebrne kuglice, staviti ih u tanjur ili iskoristiti kao prstene za salvete.

Sličan efekt možete postići ako umjesto ljubičaste koristite plavu. Postavite tamnoplavi stolnjak i bijele tanjure, a oko njih isprepletite blještavi lanac u istoj nijansi. U tanjure možete staviti srebrno-plave pahuljice, to će zasigurno razveseliti vaše ukućane. Ako vam se ne sviđa tamnoplava nijansa, izaberite svjetliju, a umjesto pahuljica u tanjure stavite kuglice u istoj nijansi kao i stolnjak. Stol možete ukrasiti i plavim mašnama, zlatnim kuglicama i svijećama.

Bijeli stol u trenu postaje raskošan uz zlatne ili srebrne detalje

Bijela djeluje čisto i svečano, osobito ako je kombinirate sa zlatnim ili srebrnim tonovima. Dovoljni su bijeli stolnjak, platnene salvete i klasično bijelo posuđe, dok monotoniju bjeline možete razbiti raskošnim zlatnim svijećnjakom ili adventskim vijencem. 

Kako dekorirati stol

Kuglice nisu rezervirane samo za božićno drvce i izvrsno izgledaju na stolu. Nemojte previše paziti, neka budu nonšalantno razbacane jer će djelovati efektnije. Sličan efekt možete postići i s orasima ili bademima ako ste izabrali prirodni način ukrašavanja. Osim nadstolnjaka, stol možete istaknuti nepravilno složenim tilom u boji koja se slaže s vašim stilom i dodati perlice ili cirkone koji će zamijeniti snijeg. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku