Obavijesti

Lifestyle

Komentari 52

Mini umjetnička djela: Pisanice ukrasite kravatom, čipkom...

U dekoraciji jaja najvažnija je mašta, pa će tako poslužiti stara svilena marama ili kravata koje će stvariti jedinstvene uzorke na jajima ili pak lak za nokte i gumice

VIDEO

Ukrašavanje pisanica aktivnost je u kojoj može sudjelovati cijela obitelj, naročito oni najmlađi. U dekoraciji pustite mašti na volju i iskoristite stvari koje imate kod kuće, kao što su stare kravate, salvete ili ostaci čipke. Inspiraciju za jedinstvene uskršnje pisanice možete pronaći u video tutorialima.

Blještave pisanice sa šljokicama

Za ukrašavanje ovih pisanica potrebna su jaja, kuhana ili ispuhana, šljokice i samoljepljive trake. U posudu sipajte šljokice koje možete kupiti u trgovini s hobby opremom. Nakon toga na jaja, koja po želji možete obojiti, nalijepite samoljepljivu traku i uvaljajte ih u šljokice. Prednost ove dekoracije jest u tome što se možete poigrati najrazličitijim motivima, od trakica do točkica sve do cvjetića.

Kako napraviti ove pisanice pogledajte u video tutorialu:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
VIDEO

Lak za nokte stvara unikatne uzorke

U ukrašavanju ove vrste pisanica poslužit će svi lakovi za nokte koje posjedujete. Potrebni su voda, lakovi za nokte, papirnati ručnici, čačkalice i jaja.

U plastičnu posudu stavite malo vode, stavite jednu kap laka za nokte, pa u nju drugu i tako redom. Uzorak boja ovisi isključivo o vama. Nakon toga promiješajte lak i vodu čačkalicom kako biste dobili jedinstveni uzorak. Stavite kirurške rukavice i umočite jaje s jedne strane. Ostavite je da se osuši.

Stalak za sušenje možete napraviti tako da u stiropor ubodete pribadače s kapicama. Nakon što se jaje osuši isti postupak možete ponoviti s druge strane.

Više pogledajte u videu:

VIDEO

Gumicama ukrasite jaja

U posudu stavite vruću vodu, jednu do dvije žlice alkoholnog octa i nekoliko kapi boje za hranu. Dobro promiješajte i potom na jaje stavite nekoliko gumica za zimnicu i uronite u boju. Ostavite najmanje 15 minuta pa izvadite i pustite da se pisanica osuši.

Jaja možete i prethodno obojiti, staviti gumice i ponovno uroniti. Tako ćete dobiti raznovrsniji uzorak. Također, možete se poigrati s gumicama različite debljine.

Potražite više u vodiču za ukrašavanje gumicama:

VIDEO

Čipkasti motivi na pisanicama

U posudi pomiješajte vodu s dvije žlice alkoholnog octa i jestive boje, npr. boje za kolače. Potom uzmite nekoliko čipkastih traka i omotajte ih oko jajeta. Na vrhu zavežite gumicom kako tijekom bojenja ne bi skliznule. Najbolje je da je traka uža od jajeta jer će tako uzorak više doći do izražaja.

Uronite jaja u boju, ostavite da se namoče najmanje 15 minuta i potom izvadite. Obrišite papirnatim ručnikom i ostavite da se suše.

Kako ukrašavati s čipkom pogledajte u video tutorialu:

VIDEO

Ukrasite jaja pomoću kravate ili marame

Stare svilene marame ili kravate možete iskoristiti u ukrašavanju pisanica. Svila se lako preslikava, ali ne i pamučne tkanine. Jaje potom treba umotati u tkaninu, vezati gumicom i na kraju umotati u stare platnene salvete. Salvete će spriječiti da se različiti uzorci pomiješaju.

Jaja stavite u lonac vode i dodajte tri žlice alkoholnog octa. Kuhajte oko 20 minuta, izvadite i pustite jaja da se ohlade. Potom odmotajte tkaninu i pisanice su gotove.

Više o zanimljivoj tehnici ukrašavanje pogledajte u videu:

VIDEO

Decoupage tehnika

Popularna decoupage tehnika idealna je za dekoriranje pisanica. Dovoljno je tek izrezati željene motive iz salvete i nalijepiti ih na jaje. Jaje prvo treba premazati ljepilom za decoupage, nalijepiti uzorak i ponovno premazati još jednim slojem ljepila.

Ovu tehniku možete iskoristiti na obojenim jajima ili na prirodnim, a motivi koje lijepite ovise isključivo o vama.

Više pogledajte u videu:

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje