Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Naučite psa plivati na najlakši i najbolji način korak po korak

Naučite psa plivati na najlakši i najbolji način korak po korak
8

Većina pasa instinktivno će pokušati plivati, ali buldozi, basseti, jazavčari i ostale pasmine teškog tijela, velike glave i kratkih nogu neće moći dugo biti na površini

VIDEO

Brčkanje u moru: kada treba ići na plažu i treba li ga tuširati! Naslov je to članka u kojem smo odgovorili na pitanja poput kada psa voditi na kupanje, treba li psa nakon kupanja tuširati te što učiniti ako se pas ne želi kupati u moru. Reakcije na članak bile su pozitivne, a nekoliko čitatelja zamolio nas je da napišemo članak o psima neplivačima odnosno savjete kako spriječiti utapanje pasa neplivača. 

Problem je to koji u našem specijalu ne smijemo ignorirati jer neke pasmine poput buldoga jednostavno ne vole plivanje. Naprotiv, utapanje je, odmah iza srčanog udara drugi najčešći uzrok smrtnosti ove pasmine.

Pojas za spašavanje psa nije modni dodatak! Koristan je dio opreme svakog psa, pogotovo ako psa vozite na brodu i kupate na otvorenom moru

U SAD-u se primjerice u bazenima i divljim vodama utapa više pasa nego ljudi, a glavni razlog je vjerovanje da svi psi znaju plivati. Istina, većina će ih instinktivno pokušati plivati, ali primjerice buldozi, basseti, jazavčari i ostale pasmine koje imaju teško tijelo, velike glave, a pogotovo kratke noge neće moći dugo izdržati na površini. Isto se odnosi na starije, pretile i bolesne pse. Čest razlog je i strah od vode.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Želite li psa pokušati naučiti plivati donosimo nekoliko savjeta:

  • Izolirajte se! Plaža puna kupača na kojoj "trešti" glasna muzika iz obližnjeg beach bara loše je mjesto za učenje jer će buka ionako prestrašenog psa još više preplašiti. Psi moraju bit fokusirani samo na plivanje i igru.
  • Škola plivanja neka uvijek počinje u plitkoj vodi bez valova. Uđite u vodu i pokažite psu da ste uz njega te da nema razloga za strah.
  • Pozovite iskusnije pseće prijatelje da se igraju s vama u plićaku. Mnogi psi proplivaju nakon što vide svoje prijatelje kako plivaju.
  • Vi se trudite, a pas i dalje ne želi plivati? Opustite ga tako da se malo igrate izvan vode kako bi pas shvatio da je odlazak na plažu nešto ugodno. Poslužite ga poslasticama.
  • Silom nećete ništa postići i psa koji se ne želi kupati ne bacajte u more. Budite strpljivi i psa polako naučite na vodu! Pokušajte s poslasticama ili bacanjem igračaka u vodu. Ako je vaš pas neodlučan ne forsirajte jer ćete ga još više uplašiti. Odustanite od vodenih igrica i pokušajte ponovno nakon nekog vremena.
  • Ako vaš pas uđe u vodu i počne plivati nagradite ga pljeskom i pokažite mu da ste sretni, ali svejedno ne pretjerujte s prvim plivanjem. Nakon što izađe na obalu pohvalite ga i nagradite psećim kolačićem.
  • Pojas za spašavanje psa nije modni dodatak! Koristan je dio opreme svakog psa, pogotovo ako psa vozite na brodu i kupate na otvorenom moru. Ako slučajno ispadne s broda pojas će ga održati na površini, kao i u slučaju da se umori od plivanja.
  • Pse, koliko god iskusni plivači bili nikada ne ostavljajte bez nadzora.
  • Ako pas uporno ne želi plivati i boji se vode poštujte njegove želje. Nemojte ga maltretirati. Smjestite ga u hlad. Pročitajte kako spriječiti dehidraciju, sunčanicu i toplotni udar!
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru