Obavijesti

Lifestyle

Komentari 74

Nikad vam ne bi palo na pamet što ne treba držati u kupaonici

Nikad vam ne bi palo na pamet što ne treba držati u kupaonici
1

Jeste li ikad razmišljali o tome da se kod puštanja vode u WC školjku prostorijom šire sitne čestice sadržaja iz nje? One se lijepe na sve što im je na putu...

VIDEO

Bakterije žive posvuda, ali najviše ih ima u kupaonici jer im je tamo klima savršena - toplo je i vlažno. Zato, neke stvari nije dobro držati u kupaonici ili na mjestima na kojima uglavnom stoje. Na primjer, četkica za zube ide direktno u usta i nije zgodno omogućiti bakterijama da se na njoj gomilaju, a to će se dogoditi stoji li vani, recimo na umivaoniku. Bolje ju je držati u ormariću. 

Uz to, nalazi li se u kupaoni i WC školjka, pri svakom puštanju vode nakon nužde sitne čestice se razlete prostorom i zalijepe na sve što je izvan ormarića.

Obratite pažnju gdje stoje ove stvari:

1. Kistovi za šminkanje - oni dolaze u dodir s kožom, a stoje li izložene toplini i vlazi, na njima će biti puno bakterije, a time je šansa od dobivanja kožnih bolesti veća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

2. Brijač - od konstantne vlage oštrica može brzo zahrđati, a hrđu nikako ne želimo na svojoj koži. Nakon korištenja britvicu je dobro oprati pod vrućom vodom, dobro osušiti i spremiti u ormarić. 

3. Ručnici - nije WC školjka najprljaviji dio kupaonice već su to ručnici. Oni su zbog stalne vlage inkubatori bakterija i gljivica, uključujući ešerihiju i salmonelu. Mijenjajte ih što češće i nakon kupanja dobro osušite prije sljedeće upotrebe.

4. Lijekovi - najgore mjesto za držanje lijekova je kupaonica jer vrućina i vlaga mogu smanjiti njihovu djelotvornost. Farmaceuti kažu da vlaga i toplina mogu aspirin pretvoriti u tvar koja iritira želudac, piše Elite Management.

5. Lak za nokte - stalne nagle promjene temperature u kupaonici će uništiti strukturu laka i skratit će mu vijek trajanja.

Još nekoliko stvari na koje pripazite:

  • Nije dobro piti vodu iz tuša jer može biti puna bakterija.
  • Zavjese od tuša treba držati raširenima cijelo vrijeme kako bi se dobro osušile. U suprotnom se na njima razvija plijesan što nije dobro za dišne organe.
  • Preporuka je prije povlačenja vode u zahodu spustiti dasku da se čestice sadržaja u njemu ne šire prostorijom.
  • U tuđoj kući ruke je bolje nakon pranja obrisati papirnatim ubrusom ili WC papirom. Naime, ako je u ručnik ruke brisalo više ljudi, tad ima više bakterija koje se zalijepe za oprane i čiste ruke.
  • Nije svejedno kako se nakon nužde briše stražnjica. Papir treba vući od naprijed prema nazad kako bakterije iz rektuma ne bi došle u vaginu ili na testise, piše Popsugar.
  • Struja i voda nikako ne idu zajedno pa pripazite kakve električne uređaje u kupaonici imate i gdje stoje. Uključeni fen ili neki drugi uređaj držite što dalje od pune kade i birajte uređaje otporne na vodu.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru