Obavijesti

Lifestyle

Komentari 17

Povratak tradiciji: Ovog Božića dom divno krasi sušeno voće

Povratak tradiciji: Ovog Božića dom divno krasi sušeno voće
4

Sušeno voće savršen je ukras za božićno drvce i vjenčić, a može biti i originalan poklon. Osim naranči i limuna, možete koristiti grejp jer će tako drvce biti šarenije

VIDEO

Eko ukrase možete izraditi kod kuće, a dovoljno je samo nekoliko naranči i limuna te malo mašte. Na sušeno voće zalijepite vrpce tako da ih možete objesiti na bor, a osim limuna i naranče možete iskoristiti grejp. Što su boje raznovrsnije to će drvce izgledati ljepše. 

Uzmite naranču i limun i narežite ih na ploške debele pola centimetara. Stavite u pećnicu na 200 °C i pecite od dva do dva i pol sata. Povremeno okrenite ploške kako bi se ravnomjerno ispekle sa svake strane. Nakon toga ih izvadite i posipajte šljokicama, nemojte predugo čekati da se ohlade zato što se šljokice neće zalijepiti na pološke. Naranče i limune premažite ljepilom za decoupage (salvetna tehnika). 

Ako su ploške previše suhe premažite ih ljepilom i posipajte šljokicama. Ostavite da se u potpunosti osuše i zalijepite vrpce kako bi ih mogli vješati na božićne drvce. Po želji osim šljokica možete dodati i malo mljevenog cimeta za ugodniji miris. 

Božićni vijenac i bor od sušenih naranča ili limuna

Sušeno voće osim kao ukras za bor možete iskoristiti i za božićni vijenac. Napravite klasični okrugli vijenac od grana bora i gore zalijepite ploške sušenih naranči ili limuna. Vijenac će biti još ljepši ako ga omotate perlicama i dodate pokoju kuglicu. 

Osim klasičnog okruglog božićnog vijenca, možete napraviti vijenac za ulazna vrata u obliku bora. Na kartonu nacrtajte bor i izrežite, a potom ljepilom nalijepite ploške sušenog voća. Umjesto debla koristite štapiće cimeta. 

Lanac od sušenog voća i cimeta

Na ploškama naranči napravite dvije rupice i kroz nju provucite ukrasnu vrpcu. U pravilnom razmaku dodajte svežanj štapića cimeta, a nakon toga i božićnu kuglicu. Ovim originalnim ukrasom možete uljepšati božićno drvce, ali i ukrasne aranžmane. Miris cimeta će stvoriti domaći ugođaj. 

Kutija i bor za stol

Odlična ideja za vaš stol je drvena kutija ispunjena bijelim perlicama, bademima, češerima i ploškama sušenog voća. Aranžman će biti još efektniji ako je kutija pregrađena, a zimski ugođaj upotpunit će i grančice bora. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam