• Članak
  • Komentari 25
  • Share 4
  • Tweet4

Smreka ili jela? Smreka ljepše miriši, a jela izgleda raskošnije

Jela je najizdržljivija i ne gubi iglice pa može dugo izdržati u grijanim prostorima. Srebrna smreka je savršena za dekoriranje, a što je boja intenzivija to je i skuplja

Četvrtak, 13. 12. 2012. u 13:00    Piše: Monika Horvat
Smreka ili jela? Smreka ljepše miriši, a jela izgleda raskošnije Reuters/Pixsell Najpoželjnije božićno drvce je srebrna smreka

Kod izbora božićnog drvca osim ljepote treba paziti i na određene karakteristike kako bi ono što duže trajalo. Jele su najizdržljivije, srebrna smreka je savršena za dekoriranje, a praznine borova možete kamuflirati velikim božićnim ukrasima. 

Jela

Nordijska jela savršeno je božićno drvce zato što su joj iglice glatke i ne ispadaju. Ciljano su je uzgojili za potrebe Božića, jer može dugo izdržati u ugrijanim domovima.  

Fraserova jela je plavičaste boje, a grane su lagano okrenute prema gore što joj daje raskošan izgled bez puno praznina. Jela je zahvalnija od bora zato što joj iglice ne ispadaju pa samim time duže traje. Ugodnog je mirisa, a grane su snažne tako da će izdržati težinu svih božićnih ukrasa. 

Smreka

Smreka je najčešće božićno drvce, a većina ljudi je voli zbog intenzivnog mirisa. Osjetljivija je na promjene temperature nego jela, pa ju je najbolje držati u prostoriji s umjerenom temperaturom. 

Srebrna smreka jedno je od najpoželjnijih božićnih drvca zbog svoje prekrasne srebrne boje, no što je boja intenzivnija to je smreka i skuplja. Prilično je otporna pa iglice ne ispadaju previše. Grane su izrazito čvrste, a piramidalni oblik savršen za aranžiranje. Srebrne nijanse smreke najbolje se slažu s bijelim, plavim i srebrnim ukrasima.

Pročitajte više o temi na stranici Blagdanski specijal.

Tagovi: božićno drvce, smreka, jela, božić, bor

Izdvojeni komentari 25 komentara Pogledaj sve komentare
13.12.2012., 14:51

mali mirko: najbolje gajba pive i 5 kila odojka...

13.12.2012., 21:42

miss reef: Samo da nije umjetno. Umjetni su tako ruzni i bezvezni. I uvijek me hvata neka jeza kad ih vidim. Volim velike raskosne borove i prave... Sad ce se na mene okomit neki iz udruge za zastitu bilja

13.12.2012., 15:34

dunjica: imam smreku od lani.....kupila u tegli i super je!! :D

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar