Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Sretni bambus: Dvije za ljubav, tri za sreću

Sretni bambus: Dvije  za ljubav, tri za sreću
1

Poput rezanog cvijeća, drži se u vazi s vodom koju je dovoljno nadoliti jedanput u dva tjedna, a tako može izdržati nekoliko godina

VIDEO

Sretni bambus idealna je sobna biljka jer ne zahtijeva mnogo njege. Poput rezanog cvijeća, drži se u vazi s vodom koju je dovoljno nadoliti jedanput u dva tjedna. Iako izgledom podsjeća na pravi bambus, nije njegov rođak, nego pripada porodici ljiljana, a botaničari je znaju po nazivu Dracena sanderiana.
Prema feng shuiju, kineskoj vještini uređenja prostora, sretni bambus pozitivno utječe na atmosferu u domu i emocije ukućana. Važan je i broj stabljika. Kinezi kažu da će vam dvije donijeti ljubav i bračni sklad, tri sreću, pet zdravlje, osam bogatstvo, a devet sreću na svim poljima. Tradicionalno se kupuje prije Nove godine ili daruje pri useljenju u novi dom.
Ova biljka se vrlo lako prilagođava novoj sredini. Ne traži puno svjetla pa uspijeva i u tamnijim prostorijama kao što su potkrovlja i kupaonice.
Uvijene oblike stabljike možete postići tako da okrećete biljku pod različitim kutevima na izvor svjetlosti. Za to treba nešto vještine i strpljenja.
Listovi mogu požutjeti od suviše izravne svjetlosti ili klorirane vode. Najbolje je vodu ostaviti 24 sata na zraku prije zalijevanja bambusa.
Nove izdanke možete uzgojiti od matične biljke tako da oštrim nožem razrežete stabljiku. Odrezani dio smjestite u posudu sa svježom vodom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje