Obavijesti

Show

Komentari 3

Dođite na koncert grupe Pavel u Tvornicu 31. listopada

Dođite na koncert grupe Pavel u Tvornicu 31. listopada
3

''I mi smo došli na red'' romantičan je i inspirativan album koji jednostavno traži na ga vrtite na repeatu i bezrezervno zove da ove divne pjesme poslušate i uživo

VIDEO

Album ''I mi smo došli na red'' benda Pavel zaista je dragulj hrvatske kantautorske scene. Ostavljajući iza sebe prvijenac ''Pavel'' iz 2007. i ''Od prve zvijezde ravno'' iz 2012. godine, Aljoša Šerić sa svojim bendom na novom albumu majstorski balansira profinjenost, jasne slike, narativnost i nježne melodije.

Emocije kroz pjesme dodatno pojačava nježni vokal Antonije Matković Šerić koja se posebno iskazala u pjesmi ''Čuvaj me'', nominiranoj za hit godine ali ipak osvojivši nagradu Porin za najbolji aranžaman.

No, Pavel suvereno plovi radijskim eterom između mainstreama i neobičnosti. Upravo tako veliko iznenađenje donosi sam početak albuma koji otvara maestralni orkestralni ''Uvod'' od gotovo dvije minute, nastavlja se u skladbi ''Čaroban'' koja najavljuje leit motiv cijelog albuma – ''Donosim jasan, čvrst stav, bit ću sretan, čio i zdrav, od sad zauvijek naprosto čaroban...'' – i pretapa se u novu pjesmu, ''Jasmina sanja u tehnikoloru'' – pjesmu bez riječi s puno melodija i samo pratećim vokalom.

''Autentično osrednji'' aktualni je singl, prvotno predstavljen na Splitskom festivalu, koji je Šeriću donio nagradu za najbolji tekst, te dokazao kako i za ovakve izvođače postoji prostor na festivalima zabavne glazbe. ''Pastorala'' je poveznica prethodnih Pavelovih ostvarenja sa novim albumom jer donosi dašak melankoličnog raspoloženja koje se također pretače i u ''Ljubav stoljeća''. ''Tek je prva'' otvara novo poglavlje i vodi prema ''Čuvaj me'', pjesmi koja je mjesece provela u radijskom eteru na samim vrhovima top lista. ''Dobro je da sam bivši'' najjasnije pokazuje povezanost Pavela sa šansonom, a ''03:27 AM'' vokalnu sinkronizaciju Aljoše i Antonije i sposobnost da pjesma zaista zvuči pavelovski prepoznatljivo.

Nedjelje su uvijek bile trn u oku, kamenčić u cipeli, dan koji uvijek najviše smeta u tjednu, no kad se dvoje zaljubljenih nakon pronađu – tada ''su nedjelje opet podnošljive'' kako govori jedan od stihova u pjesmi ''Ispočetka''. Najjaču narativnost na albumu nosi pjesma ''Uz njega je nikad nije bilo strah'', spoj istinite priče none i dide Aljoše Šerića i njegove imaginacije koja osvaja na prvo slušanje. Posljednji glazbeni biser, kao bonus skladba, pjesma je ''Od svjetla i ptica'' iz vremena Ramireza, u posve novom aranžmanu.

Sposobnost Aljoše Šerića da zapiše slike iz života na najkreativniji način dovela je do toga da album ''I mi smo došli na red'' postane dosad najzreliji i najosobniji album. To je ujedno i Aljošina posveta njegovoj velikoj ljubavi i odabranici Antoniji Matković Šerić, kojom su započeli ne samo život jednog divnog albuma, već i svoj zajednički, kao supružnici.

 ''I mi smo došli na red'' romantičan je i inspirativan album koji jednostavno traži na ga vrtite na repeatu i bezrezervno zove da ove divne pjesme poslušate i uživo u zagrebačkoj Tvornici kulture 31.listopada!

Cijene ulaznica: 

 do 30.10. - 60 kuna

Na dan koncerta - 80 kuna

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...