Obavijesti

Show

Komentari 73

Dujmića inspirirao Sveti Otac: Papi Franji darovat ću pjesmu

Dujmića inspirirao Sveti Otac: Papi Franji darovat ću pjesmu
4

Rajko Dujmić bi volio dobiti blagoslov Svetog Oca, kojeg će dočekati uz skladateljevu glazbu. Glazbenik i skladatelj tvrdi da je vjera osnova svega

VIDEO

Skladatelj Rajko Dujmić (60) rado bi otišao u Sarajevo slušati Papinu misu. Volio bi upoznati Svetog Oca jer je vjernik, a Boga naziva oceanom, dok su ljudi kapljice.

- Kap nije svjesna da je ocean, ali ocean je svjestan svake kapi. Takav je moj odnos spram vjere. Znam da sam kap u Božjem oceanu i nemam briga. Jer ocean brine o svakoj svojoj kapi, pa kad je i razbije o stijenu, pretvori je u novih devet kapljica - kaže Dujmić. Tvrdi da je vjera osnova svega, bez obzira na to kojim imenom nazivali Stvoritelja.

Ne vjeruje u slučajnosti i smatra da čovjek nije savršen zbog evolucije, nego radi Božje pomoći. Vjera mu je, naglašava, nekoliko puta spasila život. Najdramatičnije je bilo 1993. kad su mu dijagnosticirali tumor na debelom crijevu. Prognoze su bile loše. Ističe da nauku nikad nije minorizirao, zato je otišao po još dva liječnička mišljenja. Sva tri bila su jednako loša za njega.

- Kad sam se vraćao iz Instituta za tumore, krenuo sam u crkvu. Inače su u to doba crkve zatvorene, no tog četvrtka vrata su bila širom otvorena. Ušao sam i pomolio se. Rekao sam: ‘Molim te, ako trebam ići, neka to bude brzo jer sam kukavica i bojim se boli. Ako postoji još nešto što nisam napravio, daj mi da to završim’ - prisjeća se Dujmić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U ponedjeljak je ponovno otišao u bolnicu i tumor se povukao. Koji tjedan poslije ponovio je pretrage. Bio je potpuno zdrav.

Tumor mu se nikad nije vratio, a Dujmić od tada vjeruje u Božja čuda. Trudi se živjeti ponizno, ne povrijeđujući druge ljude. Da može, rado bi promijenio sebe, postao bi manje suosjećajan.

- Bole me nečije muke, primam ih kao svoje. Sve dobro vidim osim sebe - kaže Rajko.

Bosanska televizija BHRT pozvala ga je da napiše glazbu za “Svečanu pjesmu za Papu” u povodu njegova posjeta Sarajevu.

- Ponosan sam da su odabrali baš mene. Pozvali su me autor teksta Miroslav Pilj i producent Marijo Pejić. Zadovoljan sam kakvu smo pjesmu napravili - kaže Dujmić. Skladatelj koji je s “Rock Me” 1989. pobijedio na Eurosongu, osim zabavne glazbe, piše i duhovne pjesme te instrumentale. S Gibonnijem (46) završio je album duhovne glazbe, koji će uskoro objaviti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje