Obavijesti

Show

Komentari 4

J. Miholjević: Priznajem, ne mogu odvojiti posao i obitelj

J. Miholjević: Priznajem, ne mogu odvojiti posao i obitelj
1

Jedna od najcjenjenijih kazališnih, filmskih i televizijskih glumica otkriva kako ju je trema umalo stajala karijere te sve o braku s 10 godina mlađim redateljem Harjačekom

VIDEO

Prirodna, neopterećena, topla i uvijek nasmijana, prvo je što se primijeti pri susretu sa zagrebačkom glumicom Jelenom Miholjević (43). Taj dojam ne izblijedi niti nakon razgovora s njom.

Express: U matičnom kazalištu Gavella ove smo vas godine gledali u čak šest predstava. Kako izdržavate takav ritam?

Mi, glumci, ovisni smo o svom poslu. Najsretniji smo kad smo u formi, a forma se postiže konstantnim radom, tako da sam navikla na gusti raspored i oštar tempo. Radoholičarka sam. Svaka nova uloga veliko mi je uzbuđenje. Priznajem, teško je pronaći ravnotežu. Zna biti frustrirajuće, obitelj me se zna zaželjeti. I sama sam odrasla u kazališnoj obitelji, tako da znam dobre i loše strane takvog života. Kad snimam, i uoči premijere - gadno je. Ali onda sam danima kod kuće, pa moji vjerojatno i požele da ponovno počnem raditi. Glumci minimalno mogu utjecati na količinu posla. To što sam u prošloj sezoni igrala u šest naslova, nipošto ne znači da ću i u ovoj. Sve je to rezultat raznih okolnosti. Kod nas nema sredine. Ili se pitaš kad ćeš malo odahnuti i igraš gotovo svaku večer ili mjesecima čekaš neki angažman, ne svojom voljom. I to je jako bolno.

Express: Koji su vam bili najveći izazovi u karijeri?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jako sam traljava u svođenju računa. Izazovi su česti i nekako je teško o njima govoriti jer su dio procesa stvaranja predstave, filma, serije… I kad se sve pregrmi, budeš ponosan da si nadvladao izazove. Tako da mi ništa posebno ne pada na pamet. Pamtim samo sretne dane. Sjećam se da je pravi izazov bio rad sa suprugom na predstavi ‘Kate Kapuralica’ na Dubrovačkim ljetnim igrama prije tri godine. Tad nam je kći imala godinu i pol. Razboljela se, neka banalna, ali neugodna infekcija. Nismo spavali noćima, čak smo jednom suprug, kći i ja zaspali u čekaonici pedijatrije. A probe su bile naporne i udarničke. Eto, to je jedan pravi izazov. Ali sve je završilo više nego dobro. Trudim se fokusirati na posao, a prepreke prihvatiti kao dio priče.

>>>Cijeli intervju pročitajte u Expressu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...
U SLAVONSKOM BRODU

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...

U listopadu 2013. javnost je šokirala vijest o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je Dolores Lambaša izgubila život
VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'
SVLADALE JE EMOCIJE

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'

U trenutku kada je jedna od najvećih folk zvijezda Dragana Mirković (56) objavila da se rastaje nakon 24 godine braka sa suprugom Tonijem Bijelićem, sjedili smo s njom na kauču u njezinom dvorcu nadomak Beča. Poručila je da prolazi kroz jako teško razdoblje...