Obavijesti

Show

Komentari 5

Jadranka Ivaniš Yaya: Suprug Dubravko inače je vođa u kući

Pjevačica zagrebačkog benda Jinx govori o 20 godina glazbene karijere, odnosima s kolegama i obiteljskom životu te otkriva zašto je tako često viđamo bez šminke...

VIDEO

Meni se čini da smo mi kao neka obitelj. Ne možemo jedni bez drugih jer nas spaja posao, jako smo različiti, a opet zajednička nam je muzika, kaže Jadranka Ivaniš Yaya o Jinxima. Zagrebački bend obilježava 20 godina karijere, a pjevačica je nedavno proslavila 40. rođendan. Slavila je sa suprugom, pjevačem Pips, Chips & Videoclipsa Dubravkom Ivanišem, koji je istog dana navršio 48., Jinxi su subotu svirali na krovu zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti u sklopu “Ljeta u MSU”, gdje su nastupili i prije dvije godine.

Nije lako biti kontroverzan, a zapravo racionalan

Café24: Je li vam svirka na krovu MSU jedan od dražih nastupa?

Muzej suvremene umjetnosti je odličan prostor za svirke, krov je dovoljno velik i pruža se prekrasan pogled. Svakako nam je to bilo interesantno iskustvo, pogotovo jer je u našem gradu. Prvi komentar nakon koncerta je bio - ovo moramo ponoviti!

Café24: Hoće li se taj koncert naći u dokumentarcu o Jinxima? U kojoj je fazi snimanje tog filma?

Dokumentarac je obuhvatio period priprema za koncert na Gričevanju. Tim koncertom smo obilježili 20 godina i snimili događaje u backstageu. Snimanje je bilo jedno spontano druženje i mislim da smo bili onakvi kakvi zaista jesmo. Jako nas zanima kako će to ispasti.

Café24: Jesu li vas kamere pratile i u privatnim trenucima? Hoće li publika imati priliku intimnije upoznati članove Jinxa?

Pa mislim da smo našli neku sredinu, skupili dovoljno materijala da se predstavimo publici. Nismo ništa forsirali. Bile su snimane probe u našoj prostoriji, nešto koncerta...

Café24: Na početku karijere Jinxa Psihomodo pop, koji je tad bio puno poznatiji, izdao je album istog imena kao vaš prvi album “Sextasy”. Kako danas gledate na to i u kakvim ste odnosima s članovima Psihomodo popa?

Mi smo u odličnim odnosima i jako volim dečke iz Psihomodo popa. Oni su naši malo stariji kolege i nikad priča sa ‘Sextasyjem’ nije bila skandal osim možda u novinarskim krugovima.

Café24: Do veze s vama vaš suprug Dubravko Ivaniš bio je na glasu kao problematičan roker koji često mijenja djevojke. Jeste li od početka vjerovali da ćete vas dvoje potrajati, ili je takav razvoj događaja i vas iznenadio?

Moj je muž stvorio super imidž, nije lako biti kontroverzan u medijima, a u stvarnom životu racionalan i korektan. Medijski imidž okorjelog rokera koji često mijenja djevojke je baš OK mamac za prosječnog konzumenta.

Kakav rock’n’roll, živimo normalnim i dosadnim životima

Café24: Od rock para mnogi bi očekivali neki divlji i krajnje nekonvencionalan životni stil, ali to se za vašu obitelj, koliko je poznato, zaista ne bi moglo reći. Kako vam izgleda svakodnevica? Kako ste, na primjer, podijelili kućanske poslove?

Živimo stvarno normalnim i možda dosadnim životima, ali naši poslovi su sami po sebi interesantni. Mislim da smo mi kao osobe, ako smijem reći, malo specifični, i imamo interesantan odnos. Puno razgovaramo, dijelimo ideje i često zajedno surađujemo i kreiramo.

Café24: Tko je stroži roditelj 11-godišnjoj kćeri Luciji, vi ili Dubravko?

Nemam pojma. Kako kad. Dubravko je inače vođa pa je i često organizator obaveza u svakodnevnom životu. Dijelimo poslove kako se dogovorimo, ovisi kako je tko doma.

Café24: Posvećujete li više vremena glazbi ili likovnoj umjetnosti, što vam je struka? Što vas trenutačno najviše inspirira kad radite nakit ili slikate?

Pokušavam držati na vagi jer se tad osjećam stabilno. Ne postoji inspiracija, samo kontinuirani rad na nečemu, iz čega dolaze novi problemi i izazovi, npr. u likovnom smislu, koje onda, ako si kreativan, uživaš rješavati i tražiš kratke trenutke satisfakcije.

Café24: Mnoge žene ne izlaze bez šminke ni baciti smeće, a vi, zvijezda, bez šminke ćete nekad doći i na fotografiranje za novine. Smatrate li da je naše društvo opsjednuto fizičkim izgledom? Kako ste vi uspjeli izbjeći takvo razmišljanje?

Pa nekako želim da me ljudi raspoznaju u svim stanjima (smijeh). Kao mala jednom sam se šokirala kad sam vidjela maminu prijateljicu koja taj dan nije stavila hrpu šminke na lice. To mi je ostalo kao neki štiklec, a zapravo žena uopće nije bila ružna. Samo sam bila šokirana razlikom.

Café24: Vidite li se kako na pozornici pjevate i sa 60 ili 80 godina? Kako to izgleda??

To možda ne bi bilo interesantno vidjeti, ali čuti možda da. Ne znam, ne razmišljam o budućnosti, ali sigurno bih kao stara radije furala neki biznis iz pozadine nego stajala pod reflektorom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao