Obavijesti

Show

Komentari 6

Lela Margitić: Zbog zle Tilde skrivala sam se u hladovini

Lela Margitić: Zbog zle Tilde skrivala sam se u hladovini
4

Legendarna glumica u osmom desetljeću života radi punom parom. Nakon nekoliko godina opet glumi u sapunici i uživa. Sretna je što je i memorija sjajno služi

VIDEO

Trebala je to biti sporedna uloga, ali se moja Tilda Kolar pretvorila u vrlo važan lik, koji zakuha pravu spletku, kaže glumica Lela Margitić (73), koju ćemo od ponedjeljka gledati u novoj RTL-ovoj seriji “Vatre ivanjske”. Gotovo tri mjeseca svako jutro ustaje u 6 sati da bi u 7 bila u kombiju koji je vozi na drugi kraj grada, u studio Jadran filma.

- Čim dođem, našminkaju me i onda odmah na snimanje ili nas opet voze na drugu lokaciju. Nasreću, nije previše naporno jer mi radni dan traje oko osam sati. Ja sam uvjerljivo najstarija glumica u seriji - objašnjava uvijek dobro raspoložena glumica, koju mnogi teško mogu zamisliti u ulozi negativke. I Lela priznaje da ih u karijeri nije bilo previše:

- Imala sam tek nekoliko takvih uloga, a iskreno, meni je i puno zanimljivije igrati negativku. To mi je veći izazov nego igrati neku dobroćudnu ženu. Kad su mi dali scenarij, bila sam zadovoljna što će Tilda malo promijeniti moj imidž kod publike - kaže kroz smijeh kaže Lela. Njezinu ulogu sigurno će škicnuti i Lelini unuci, koje, kako nam priznaje, obožava.

- Svi me pitaju kakva sam baka. Stroga sam. Neću im dopustiti da me krizitiziraju zbog zločeste Tilde - šali se Lela. S njom će u seriji glumiti i mnogo odličnih glumaca, pa joj je zato, kako kaže, užitak raditi.

'Najviše radim u sredini dana, kad bih se trebala odmarati'

- Glavnu ulogu igra sjajna mlada beogradska glumica Nevena Ristić, a uz nju tu su Ksenija Pajić, Linda Begonja, Filip Juričić, Frane Perišin i mnogi drugi. No najveći problem u snimanju scena na otvorenom su mi komarci. Iako se filmska ekipa odlično brine o nama i stalno nas zalijeva repelenetima, ove uporne zujalice ipak nađu put i dođu po svoj obrok. Nerijetko smo puni uboda - ističe legendarna glumica, koju su, kaže, producenti serije kontaktirali u travnju. Odmah je pristala, no mučilo ju je malo radno vrijeme.

- Nesreću, nije problem u nekoj bolesti nego u mojim godinama. Kad su velike vrućine, starijim ljudima liječnici zabranjuju izlazak iz kuće između 10 i 16 sati, a ja baš u to vrijeme najviše radim. Ali kad sam među ovako mladim i dragim ljudima, ne smeta mi ništa. Čim sam doma, odmah razmišljam o tome boli li me ovo ili ono, a kad radim, sve to zaboravim i puno se bolje osjećam - objašnjava glumica, koja na komplimente da sjajno izgleda sramežljivo odmahuje rukom. Radno ljeto joj je odgovaralo, ali je tijekom ljeta ipak uspjela “ukrasti” nekoliko dana za sebe i otići do vikendice u Mošćeničkoj Dragi. Ondje je provela ukupno 15-ak dana. Uživala je u plivanju, ali je izbjegavala sunce.

- Morala sam se skrivati u hladu. Budući da smo snimali neke scene unaprijed, ne bi baš bilo zgodno da u epizodi u jednom kadru budem bijela, a u idućem posve preplanula - kaže Lela, koja marljivo uči i priprema se iz dana u dan za svaku scenu jer ne želi dopustiti da zbog nje ponavljaju.

- Nema mjesta ni vremena za improvizacije, da ne zbunim kolege, ali sreća je što imam koncentraciju i dobru memoriju, pa lako učim tekst. Što će biti s Tildom u seriji, ne znam. Najteže mi je što u jednoj od idućih scena moram pasti u nesvijest. Nadam se da će me netko iz ekipe dočekati prije no što se srušim na pod - otkrila je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...