Obavijesti

Show

Komentari 0

Najavljen humanitarni koncert Gabi i Arsena 'Korak u život'

Najavljen humanitarni koncert Gabi i Arsena 'Korak u život'
9

U subotu 4. srpnja 2015. Rotary club Zagreb Kaptol na Sceni Amadeo organizira veliki humanitarni koncert za akciju 'Korak u život'

VIDEO

Akcijom 'Korak u život' se osiguravaju stipendije za mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji. 

Ove godine 'domaćini' koncerta bit će vrhunski glazbeni umjetnici Gabi Novak i Arsen Dedić, a koji su danas najavili na novinarskoj konferenciji u zagrebačkoj galeriji Vevet: Zvonko Mesić, predstavnik Rotary kluba Zagreb Kaptol, Nenad Jandrić -  voditelj Scene Amadeo te Lea Dekleva i maestro Branko Bulić Bula koji će ujedno biti i posebni gosti koncerta. Posebnost ovogodišnjeg koncert jest u tome što će svaki kupac ulaznice za koncert, čija je cijena 150 kuna i od čije prodaje se osiguravaju stipendije, na dar  dobiti grafiku vrsnog hrvatskog likovnog umjetnika Vatroslava Kuliša. 

U Hrvatskoj svake godine 200-tinjak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu, a neki od njih ponekad čak i namjerno padaju četvrti razred srednje škole, jer strahuju za svoju budućnost i egzistenciju. Upravo je iz tog razloga Rotary club Zagreb Kaptol 2009. godine pokrenuo jednu od najuspješnijih i najdugovječnijih humanitarnih akcija – Korak u život. Akcijom se od tada svake godine osiguravaju stipendije za mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a koji imaju želju, no ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje. U proteklih šest godina prikupljeno je više od 20 milijuna kuna za 185 studentskih stipendija, dok je prva generacija stipendista završila studij prošle godine.

Na održanoj tiskovnoj konferenciji stipendistica akcije Korak u život, Marija Čagalj, studentica pete godine na zagrebačkom Građevinskom fakultetu objasnila je važnost ovog projekta te se još jednom ovom prilikom zahvalila Rotary clubu Zagreb Kaptol na Humanitarni koncert za akciju 'Korak u život' održat će se u subotu 4. srpnja 2015. na Sceni Amadeo  (atrij Hrvatskog prirodoslovnog muzeja zagrebačkog Gornjeg grada, Demetrova ulica)s početkom u 21 sat. Ulaznice po cijeni od 150 kn, a od čije se prodaje osiguravaju stipendije, mogu se kupiti putem online servisa www.ulaznice.hr i na njihovim prodajnim mjestima. U slučaju kiše koncert će se održati u kazalištu Kerempuh.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju