Obavijesti

Show

Komentari 0

Nastupao na festivalu: Tedi Spalato oduševio Norvežane

Nastupao na festivalu: Tedi Spalato oduševio Norvežane
5

Tedi Spalato nastupio je na norveškom festivalu 'Festspillene i Nord-Norge'. Norvežanima je približio duh Dalmacije, a i oduševio se tom nordijskom zemljom

VIDEO

- Nastup u Norveškoj za mene je bio jedno veliko i nezaboravno iskustvo. Norveška je zemlja divnih ljudi, čudesne prirode i velike tradicije. Mjesto Harstad je u polarnom krugu tako da nismo imali noći, konstantno je bio dan, priča Tedi Spalato (55) koji je prošlog vikenda nastupio na festivalu 'Festspillene i Nord-Norge', drugom najstarijem norveškom festivalu koji se održava od 1965.

Oduševio ga je već pogled iz aviona na letu od Osla do Harstada, ali i ekološka osviještenost Norvežana i skrb za prirodu.

- Cijelo to područje je u fjordovima, u istom trenutku vidite more i planine pod snijegom koji se nekad zna spustiti i do mora. Norveška je zemlja šuma i zelenila, a kod svakog Norvežanina se osjeća ljubav prema prirodi - ispričao je splitski kantautor koji nije propustio priliku prošetati po gradu, družiti se s najmlađim Norvežanima i fotografirati s velikim kipom morža.

U sedam dana, koliko je trajao festival, moglo se u Harstadu čuti razne glazbene stilove, pogledati predstave glumačkih trupa sa svih strana svijeta, a ovo je prvi put da je na njemu sudjelovao i hrvatski predstavnik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Zahvaljujući Dragiju Šestiću i organizatorima, nastupio sam u Kulturnom centru u galeriji za umjetnine. Publika me jako lijepo prihvatila i drago mi je da sam dobio priliku predstaviti im jedan mali dio hrvatske glazbene tradicije završivši koncert s 'Dalmatinom' maestra Ljube Stipišića- kazao je Tedi i dodao da se nada da ovo neće biti posljednji odlazak u Norvešku.

Šestić kaže da je Tedi imao prekrasnu komunikaciju s publikom te da je Norvežanima uspješno dočarao duh Dalmacije.

Daleko putovanje na sami sjever Europe nije umorilo Tedija te se odmah po povratku u Hrvatsku počeo pripremati za nastup na Splitskom festivalu ovog vikenda.

Osim što će u nedjelju na natjecateljskoj večeri zapjevati duet 'Sve dok bura dere' s Tomislavom Bralićem i klapom Intrade, splitski kantautor će nastupiti i u subotu na večeri posvećenoj akademiku Jakši Fiamengu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden