Obavijesti

Show

Komentari 81

Odlazak karizmatika: Fra Linić je pomogao Simoni, Nini, Sanji

Odlazak karizmatika: Fra Linić je pomogao Simoni, Nini, Sanji
12

Fra Zvjezdan Linić preminuo je u subotu u 73. godini života. Preminuli pater bio je oslonac mnogim osobama iz javnog života kojima je pomogao da upoznaju Krista

VIDEO

Vijest o smrti patera Zvjezdana Linića rastužila je brojne vjernike koji su na njegovim duhovnim obnovama u kući susreta Tabor u Samoboru pronašli utjehu u vjeri kada im je bilo najteže. Među njima su i brojne osobe iz javnog života kao što su Sanja Doležal, Ivana Husar MlinacMarija Husar Rimac, Marin Ivanković Stoka, Nina Badrić i Simona Šajn

Sanja je u dugogodišnjim odlascima kod karizmatika i franjevca, koji je držao brojne tečajeve duhovnih vježbi i seminare duhovne obnove, pronašla snagu nakon kojih se svaki put osjećala ispunjeno i preporođeno. S paterom je snimila i pjesmu 'Kad sve utihne'. Njezina kolegica, bivša divasica Marija na seminaru duhovne obnove upoznala je supruga Vjekoslava RimcaSupružnici su potom posvjedočili o putu koji su prošli govoreći o svojim duhovnim iskustvima.

Nina Badrić na obnovu je otišla kada je njezin brak s Bernardom Krasnićem bio u krizi, par se nakon toga pomirio, no naposljetku su se ipak odlučili rastati. Utjehu je na duhovnoj obnovi kod patera pronašao i reper Stoka koji je završio u komuni na odvikavanju od droga. 

- Dragi Bože, žao mi je, šta vrag dušu krao mi je, život nisko pao mi je, sat skoro stao mi je, šta jako dugo dao sam to, obitelj klao mi je i zato puno ti hvala šta moje molitve si slušo u bitku s vragom skupa sa mnom ušo, otjero si đavla, mako trnje s puta, vratio mi život, opet sam unutra, u igri nasmijan, ko sunce sijam, trezne glave idem - dio je statusa koji je reper u rujnu na Facebooku posvetio pateru. 

Život Simone Šajn, bivše supruge Ante Gotovca, promijenio se iz temelja zahvaljujući pateru. Povukla se iz javnosti ne krijući da ju je Linić izveo na pravi put. 

- Kad uđem u crkvu, osjećam da je tu moj dom, snaga i mir. Znam da mi je moj Isus oprostio jer sam se pokajala za grijehe. Molim se za one koji me prozivaju, ali im ne sudim - rekla je nedavno Simona koju je bivši suprug prvi put odveo Liniću. 

Simona je na duhovnoj obnovi priznala da je bila prostitutka i prisjetila se razdoblja drogiranja i opijanja. 

Njegove duhovne obnove godišnje je posjećivalo 30.000 ljudi

Pateru je u ožujku dijagnosticiran tumor na mozgu. Išao je na zračenja i kemoterapije i unatoč bolesti cijelo vrijeme održavao seminare i predvodio mise. 

- Ima političara koji dolaze na seminare i za koje molim molitve oslobođenja. Nekima su te molitve potrebne. Bilo bi dobro kada bi i tajkuni dolazili na seminare - rekao je Linić prije pet godina. 

Njegove duhovne obnove godišnje je posjećivalo 30.000 ljudi, a na jednom od seminara prošle godine vjernici su posvjedočili kako je nepokretna djevojka ustala iz kolica i prohodala.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...