Obavijesti

Show

Komentari 0

Pogledajte premijeru novog spota T. Golubana i T. Obrovac

Pogledajte premijeru novog spota T. Golubana i T. Obrovac
1

'Jedna pura, dva pandura', svakom dođe blueserska vura… Tomislav Goluban i Tamara Obrovac ponovno su surađivali i snimili spot za svoju novu pjesmu

VIDEO

Porinom nagrađeni album hrvatskog bluesera Tomislava Golubana, "Med bregi" sniman je u duhu etno izričaja. Zagorski blues ovdje vraća tradicijsku glazbu u prvi plan, bok uz bok nekom novom, modernijem i suvremenijem ozračju. U suradnji s Tamarom Obrovac, kantautoricom, skladateljicom, flautisticom i pjevačicom koja je stvorila svoj osebujan i prepoznatljiv glazbeni stil, nastale su dvije skladbe na tom albumu: naslovna „Med bregi“  i „Jedna pura, dva pandura“, za koju je upravo objavljen video spot.

- Mislim da zagorski blues i istarski jazz idu dosta dobro skupa, a postoje velike sličnosti  u mentalitetu. Stoga sam se radeći s Tomislavom osjećala kao doma. On je izvrstan glazbenik, njegov amalgam između etničke glazbe i bluesa je odlično napravljen, a pjesme su mi iz prve sjele. Bilo mi je bilo veliko zadovoljstvo surađivati s njim, a rodilo se i međuregionalno prijateljstvo - osvrće se na suradnju Tamara Obrovac.

Antologijska zagorska brojalica, širem slušateljstvu poznata iz filmskog remek-djela "Breza" iz 1967., asocira nas na vremena kad je svakodnevica tekla sporije, kad su po zagorskim bregima plugove vukli volovi, po dvorištima šetale purice,  a stanovnici radili na zemlji sve dok im ne bi otkucala smrtna ura. I krug života nastavljao se dalje, uz poneku simpatičnu pjesmu koja bi olakšala teške dane. Smrt kao sastavni dio života u ovoj pjesmi nije ništa tragično, a kroz spot u retro štihu, pomalo mračnog ali vedrog tona i zafrkantske atmosfere, odražava duh zaigranih i osebujnih glazbenika kao što su Tamara Obrovac i Tomislav Goluban.

Režiju spota potpisuje Silvio Lončarić koji je video snimio u prostorima Studentskog centra u Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nije slučajno da smo ovaj album otvorili pjesmom Med bregi, a evo i zatvaramo njegovu promociju sa Jedna pura, dva pandura. Na obje pjesme gostovala je Tamara Obrovac. Uz nju pored sebe i vi izvučete svoj maksimum, rekao bih i više od toga, a njezino strpljenje, profesionalizam i ljudska toplina stvarno su fascinantni. Sreća je ove vrline pronaći u suradnicima, a ona je zasigurno jedna od onih s kojima poželite surađivati do kraja života. Čak sam izrazio želju da joj budem rob na određeno vrijeme. Ponudio sam joj pomoć oko fizičkih poslova u njenom kućanstvu, samo da što više naučim od nje u profesionalnom smislu, jer je jednostavno neponovljiva - Tomislav nije krio svoje oduševljenje Tamarinom karizmom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?
13. PITANJE

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?

Ivana Dakić se prije desetak godina natjecala u 'Potjeri', a sad se okušala i u kvizu 'Tko želi biti Milijunaš'