Obavijesti

Show

Komentari 27

Rafo: Slava je varljiva i vodi u nesreću, ali vjera me spasila

Rafo: Slava je varljiva i vodi u nesreću, ali vjera me spasila
3

Rafo ne preporuča nikome da nabavi njegov album. Splet nesretnih okolnosti ga je, kaže, doveo do stanja neizdržive boli i tjeskobe pa je pomoć potražio od Boga

VIDEO

Rafael Dropulić Rafo (32) nakon stečene slave okrenuo se Bogu. Danas radi kao stručni referent na Odjelu za turizam. Sa suprugom Marinom u braku je pet godina. U trećem razredu srednje škole splet nesretnih okolnosti i događaja doveli su ga do stanja neizdržive boli, tjeskobe i manjka samopouzdanja. Uvijek je vjerovao u Boga pa je izlaz potražio u vjeri, kazao je za Laudato.hr

- Polako sam počeo uviđati da je katolička vjera jedini, ispravni put za mene. Sve je kulminiralo mojim odlaskom na seminar šutnje, posta i molitve u Međugorju. Tamo sam obavio životnu ispovijed te prvi put u životu doživio živoga Boga i snagu Duha Svetoga. To iskustvo mi je promijenilo život - kazao je Rafo. 

Dodaje kako  mu je spoznaja da ga Bog voli iako je odvratan te ima snagu promijeniti sve aspekte njegovog života nabolje i dovesti njegov život u stanje radosti, sreće, zadovoljstva i punine bila najveći poticaj. 

- Mislio sam da ću umrijeti nesretan, a na kraju se pojavi frajer Isus koji mi kaže da me voli iako sam glup kao točak, te da prestanem gubiti vrijeme na ispraznosti jer on ima rješenje za sve. Tada je moja jedina preokupacija bila saznati što Bog želi od mene - objasnio je Rafael. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako je objavio prvi i jedini album 'Mangipe' koji je trebao odaslati duhovnu poruku, nije zadovoljan njime jer nije odrađen kako je on to htio i zamislio. 

- Pustio sam neka se odradi, oprao ruke od svega, digao sidro i zaplovio drugim vodama - rekao je Rafo koji će uskoro na Laudato televiziji voditi emisiju 'Blagoslovljen tek' te dodao kako ne preporuča nikome da niti iz radoznalosti ne nabavi taj album. 

Dropulić sa starim prijateljima s glazbene scene više nije u kontaktu, ne izlazi po klubovima, posjećuje nikakve evente. Baviti se glazbom zbog slave nema smisla, kaže, jer je slava varljiva i vodi u nesreću.

- Dokle god uživaš u tome sviraj brate. A ako se slava slučajno dogodi ne zaboravi da si ti nitko i ništa i da slava pripada jedino Bogu - pojašnjava Rafo koji je prije živio sebi i za sebe, te sve podređivao vlastitim željama. Danas, kaže, sve podređuje Bogu i Njegovim željama. Iako često posustaje trudi se uvijek dignuti jer je to doživotna borba. 

- Upravo to i jest kršćanstvo, boriti se za Isusa do kraja života, ustrajno i strpljivo ljubiti bližnje i nadati se bar Čistilištu - zaključio je Rafo. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje