Obavijesti

Show

Komentari 26

Rajko: Pišem pjesme i čuvam ih u glavi, nemam kompjutor

Rajko: Pišem pjesme i čuvam ih u glavi, nemam kompjutor
3

NE VRAĆA SE SAMO ĆAĆA Naš suradnik posjetio je Rajka Dujmića koji se poslije boravka u zatvoru zbog obiteljskog nasilja liječi od ovisnosti

VIDEO

Iako je prošlo vrijeme posjeta, dobri je liječnik dopustio Rajku da se vidi sa mnom na pet minuta. Izašao je u kućnom ogrtaču, uredan i namirisan kao uvijek. Zagrlili smo se čvrsto, posebno srdačno, jer se prvi put vidimo otkako je završio u zatvoru.

- Kako si Rajko? - pitao sam kad smo sjeli na klupu u drvoredu koji zaklanja zgradu u kojoj se liječi od znatiželjnih pogleda.

- A kaj misliš kak sam, vidiš. Ali dobro mi je ovdje. Mislim da ću ostati od dva do tri tjedna da se napokon riješim zla ovisnosti - odgovorio mi je Dujmić s izrazom lica kojim želi potvrditi da će ovaj put izdržati do kraja. Dodaje da i u bolnici, dok nije na terapijama, radi ono što mu je životno poslanje dano od samoga Boga - sklada.

- Pišem pjesme. Svaki dan makar jednu. Doduše, ovdje nemam kompjutor da bi ih spremio pa ih čuvam u glavi - objašnjava jedan od naših najplodnijih skladatelja.

Kaže da ga je boravak u zatvoru inspirirao i da je ondje nastala cijela knjiga. I ovaj put je naglasio kako mu je naročito važna potpora supruge, kao i vjera uz koju nalazi snagu za borbu.

- Samo te ljubav može izvući. Kad ti je stalo do nekoga, onaj tko ostane uz tebe kad si u paklu, ta duša koja te voli tada. Kad ležiš na podu u kupaonici, ne možeš ustati i hladno ti je. A ona legne na tebe i grije te svojom ljubavlju. Nemaš oca, mater niti brata, samo nju. To je karmička povezanost. Svaki čovjek u životu sretne idealnog partnera, samo je pitanje je li ga prepoznao. Takva je srodna duša samo jedna. Gazda ti pusti da sam odlučiš. I zezneš se samo tako. Moraš odvrtiti još jedan karmički krug. Kad ne znaš što bi, reci ‘neka bude volja tvoja’. Gazda će povući potez koji će ti pokazati. To je tako teško. Usred droge ili bilo koje vrste zla postoje vrata. I ti ih vidiš. Dođeš do njih i razmišljaš što i kako. Ma imaj hrabrosti, otvori ih jer netko tamo govori: ‘Tu sam i čekam te. Ti si moj’ - rekao mi je Rajko prije nego što je liječnik došao po njega.

Zamolio me je da publici poručim da će ponovno biti onaj stari Rajko koji ih pjesmama pogađa u srce.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao