Obavijesti

Show

Komentari 13

Šef sale s Pantovčaka natječe se u slastičarskom TV showu

 Šef sale s Pantovčaka natječe se u slastičarskom TV showu
5

Konobar Željko Božinović, voditelj ugostiteljstva u Uredu predsjednika, jedan je od natjecatelja showa 'Tri, dva, jedan - peci!'. Mlađa kćer ga je nagovorila da se prijavi

VIDEO

Već 20 godina poslužujem sve hrvatske predsjednike i njihove goste, a u RTL-ov show prijavio sam se na nagovor mlađe kćeri Bernarde (15), kaže Zagrepčanin Željko Božinović (42). Voditelj ugostiteljstva u Uredu predsjednika završio je za konobara u zagrebačkoj Ugostiteljskoj školi i dosadašnji radni vijek proveo je pazeći da hrvatski poglavari kvalitetno jedu.

- Svu trojicu hrvatskih predsjednika krasi ista osobina. Nisu zahtjevni za stolom i vole domaću kuhinju. Nikad nisu imali posebnih želja niti su tražili neka strana jela - kaže Željko Božinović. Sjeća se da je prvi hrvatski predsjednik naročito volio zagorske specijalitete.

- Obožavao je tradicionalna jela, poput zagorskih štrukli i purice s mlincima. Njegov nasljednik Stipe Mesić, kao pravi Slavonac, obožava kulen i također uživa u domaćoj hrani. Koliko se sjećam, njemu je od slastica bio najdraži štrudl od jabuka - prisjetio se Božinović poslastica koje su jeli prethodnici predsjednika Ive Josipovića.

Kaže da se u RTL-ov show “3-2-1 peci!” prijavio zato što je često s mlađom kćeri gledao kod kuće kuharska natjecanja.

- Stalno sam prigovarao pa što sad ne doda ovo, zašto sad ne umijesi ono, pa mi je kći rekla: ’Ajde tata, prijavi se’. Tek sad sam shvatio da je bilo puno lagodnije biti pametan ispred televizora zavaljen u fotelji, nego doći pred kamere i kuhati kad te stalno netko nešto zapitkuje, prekida i kad ti je nesnosno vruće - smije se Željko.

Božinović je kod kuće glavni kuhar i njegova obitelj nema prigovora, ali u showu zna čuti kritike. Dodaje kako mu nije važno ako ispadne jer smatra da je veliki uspjeh što je među 2500 kandidata ušao u izbor.

Slastičare će ocjenjivati svjetski majstori kuhinje

Kvalitetu kolača i slastica u novom showu ocjenjivat će Petra Jelić, vlasnica zagrebačke slastičarnice, i njezin kolega Marko Perić. On je godinama radio u Las Vegasu, a danas u uglednom splitskom hotelu svojim umijećem oduševljava zahtjevne turiste.

Kolač od jabuke koji obožava Stipe Mesić

Sastojci:

1 jaje, 250 g brašna, 70 g maslaca, 1 kg jabuka, 50 g šećera s cimetom, 50 g oraha, 30 g mrvica i 2 žlice šećera u prahu

Priprema:

U prosijanom brašnu napraviti udubljenje te staviti jaje i prstohvat soli, 20 g maslaca i 4 žlice mlake vode. Zamijesiti tijesto i ostaviti ga 30 minuta. Jabuke pomiješati sa šećerom i orasima. Razvučeno tijesto namazati s 25 g maslaca i posuti mrvicama. Rasporediti jabuke i zamotati. Savijaču položiti na lim namašćen ostatkom maslaca. Peći 30 minuta na 220 stupnjeva Celzijevih. Izvaditi štrudlu, posipati šećerom i servirati je dok je još topla.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Uskoro kraj nagađanjima? BBC navodno u stanju pripravnosti zbog priopćenja Kate Middleton
ČEKAJU PALAČU

Uskoro kraj nagađanjima? BBC navodno u stanju pripravnosti zbog priopćenja Kate Middleton

Prije velikih najava, Buckinghamska palača je bila poznata po tome što je upozorenja izdavala samo određenim urednicima u medijima

Princ William je zaposlio mladu djevojku koja će mu pripremati odjeću: 'Sada nema izbora...'
MORAO JE

Princ William je zaposlio mladu djevojku koja će mu pripremati odjeću: 'Sada nema izbora...'

Djevojka u dvadesetima radila je i za pokojnu kraljicu Elizabetu II. tijekom pandemije koronavirusa
VIDEO Kate, jesi to ti? Princezu snimili u javnosti: Nasmijana je šetala sa suprugom Williamom
ZAJEDNO U KUPOVINI

VIDEO Kate, jesi to ti? Princezu snimili u javnosti: Nasmijana je šetala sa suprugom Williamom

Kate Middleton pojavila se sa suprugom Williamom, a osmijeh nije skidala s lica. Nosila je sportsku modnu kombinaciju