Obavijesti

Show

Komentari 16

Udruga Eurofest Hrvatska: Žao nam je zbog odluke s Prisavlja

Udruga Eurofest Hrvatska: Žao nam je zbog odluke s Prisavlja
3

Udruga koja okuplja obožavatelje Eurosonga izrazila je putem priopćenja žaljenje zbog odluke Hrvatske radiotelevizije da 2014. preskočimo glazbeno natjecanje

VIDEO

Nakon što je HRT donio odluku da Hrvatska zbog štednje i lošeg plasmana naših predstavnika posljednjih godina, 2014. godine neće imati predstavnika na Eurosongu, oglasila se udruga Eurofest Hrvatska koja okuplja obožavatelje glazbenog spektakla. Udruga je putem priopćenja izrazila žaljenje zbog odluke s Prisavlja. 

- Eurofest Hrvatska, kao udruga koja okuplja obožavatelje najvećeg europskog glazbenog spektakla, ovim putem izražava žaljenje što je Hrvatska radiotelevizija, kao jedina hrvatska RTV kuća pri Europskoj uniji radiotelevizija (EBU) odgovorna za sudjelovanje i prijenos, odlučila izostati sa sljedećeg Eurosonga koji će se održati u glavnom gradu Danske, Kopenhagenu.

Eurosong je jedno od prvih međunarodnih natjecanja na kojem se pojavila samostalna Hrvatska i tako promicala hrvatski jezik, kulturu i, u ovom slučaju najvažnije, glazbeni opus. Kroz natjecanje su se promovirale i hrvatske turističke atrakcije i znamenitosti, što je svakako doprinijelo europskom poznavanju Hrvatske.

Svjesni smo financijske situacije, ne samo u Hrvatskoj, već u cijeloj Europi, kada se država još bori s recesijom i gdje se treba paziti na svaki financijski trošak. Također smo svjesni relativno loših plasmana hrvatskih predstavnika posljednih godina. Ovim putem izražavamo nadu kako je ovo povlačenje ipak samo privremeno. Sudjelovanjem na Eurosongu se održavao stalni interes hrvatskih gledatelja i obožavatelja, a na primjeru sličnih zemalja je vidljivo da je nesudjelovanjem taj interes sve manji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Upravo zbog toga i zbog interesa zabavnog sadržaja Hrvatske radiotelevizije, izražavamo nadu kako ćemo Hrvatsku već 2015. godine gledati na ovom velikom međunarodnom natjecanju čiji je cilj zbližavanje svih europskih građana i promicanje multikulturalnosti - stoji u priopćenju upravnog odbora udruge. 

HRT će naknadno donijeti odluku o prijenosu završne večeri Eurosonga

HRT je nedavno objavio odluku o privremenom neodlasku Hrvatske na Eurosong što su ranije donijele i neke druge države Europe, pogotovo one pogođene gospodarskom krizom i recesijom. 

- Ovisno o interesu javnosti i gledatelja, HRT će naknadno donijeti odluku o prijenosu završne večeri Eurosonga. Kao javni RTV servis, HRT osobito vodi računa o tome da se sredstva pristojbe troše na što učinkovitiji način. HRT ima u vidu tešku gospodarsku situaciju te vodi računa i o kritikama javnosti o financijskoj opravdanosti nastupa - objavljeno je nedavno s HRT-a. 

Bivši natjecatelji Eurosonga krive delegaciju za odustajanje

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'