Obavijesti

Show

Komentari 48

Vanna: Zaplakala sam kad sam čula da su oslobodili generale

Vanna: Zaplakala sam kad sam čula da su oslobodili generale
9

Gibonni zahvaljuje Bogu što se Markač i Gotovina mogu vratiti svojim obiteljima kao slobodni ljudi. Anica Kovač za generale je molila u crkvi, Terezu ništa više ne boli...

VIDEO

Presudu generalima čekali su danas i naši poznati.

- Ne mogu se izdvojiti od većine hrvatskog naroda. Presudom je skinuta svaka odgovornost s hrvatske države, njezina vodstva i neposrednih izvršitelja, vođa. Dijelim sreću hrvatskog naroda. Razgovarao sam s ljudima, s obzirom na težinu prvostupanjske presude, malo je tko vjerovao da će se dogoditi takav obrat. Rezultat je to naše molitve, ne treba podcijeniti vjeru u Boga. Nitko nije usamljen u svijetu, pa ni generali. Snaga zajedničke molitve je ogromna je i ovaj put srećom uslišana - kazao je redatelj Tonči Vrdoljak.

- Sa suprugom Vesnom u Veloj Luci pratio sam čitanje oslobađajuće presude.Tako radosna vijest! Cijela Hrvatska znala je da su u zatvoru ni krivi ni dužni i sada smo napokon doživjeli zadovoljstvo. Apsurdno je da je jedna država poput Amerike ocijenila Oluju kao najbolju oslobađajuću akciju, a onda Haag osudi generale, toga nema ni u stripovima. Istina je morala doći - kazao je Oliver Dragojević.

- Instinktivno sam pustila suzu. Trenutak kad su oslobodili generale bio je poluiracionalan doživljaj. Toliko krivog je bilo izašlo iz te sudnice. Pratila sam čitanje presude kao, vjerujem, i cijela Hrvatska. Mislim da dijelim mišljenje ogromne većine hrvatskih državljana da smo napokon zadovoljni, sretni i zadovoljeni. Dosad se nismo mogli normalno osjećati i živjeti, ali sada je to mnogo lakše. Nije isključeno da ću otići proslaviti na Jelačićev trg. Povest ću i djecu - rekla je Ivana Vrdoljak Vanna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Stvarno sam dirnuta i uzbuđena i tek sada možemo reći da je rat zaista završio. Mogu samo misliti što su generali proživljavali u zatvoru u iščekivanju svoje slobode. Ovo je povijesni trenutak i mislim da nam je svima pao kamen sa srca - rekla je Željka Ogresta.

- Jučer sam bila u crkvi, molila sam se i u srcu sam se nadala njihovoj slobodi. Dok sam vozila djecu u školu, na radiju sam slušala prijenos iz Haaga i čim sam došla kući, sjela sam pred televizor i samo sam mislila: Bože, oslobodi ih! Zaplakala sam kad su ih oslobodili, nazvala sam Dunju Gotovinu i rekla joj koliko sam sretna što joj se suprug vraća kući i žao mi je samo što su njegova djeca sve ove godine proveli bez njega. Vjerovala sam da će ih osloboditi jer pravda uvijek na kraju uz Božju pomoć bude zadovoljena. Ponosna sam što sam Hrvatica - rekla je Anica Kovač.

Tereza Kesovija: Suze su mi potekle i ništa me više ne boli

- Hvala Bogu da se nevini mogu vratiti svojim obiteljima kao slobodni ljudi. Zadivljujući je mir i dostojanstvo kojim smo prošli put od optužbe do oslobađajuće presude. Dobro došli kući - poručio je Zlatan Stipišić Gibonni.

- U devet sati trebala sam biti na rehabilitacijskim vježbama zbog operacije koljena, a došla sam u 10.30 jer sam pratila čitanje presude. Suze su mi potekle i ništa me više ne boli! Jako sam sretna, nemam riječi! Poznajem Antu Gotovinu, predivan je čovjek bez trunke grubosti u sebi i s ogromnim osjećajem za pravdu. Želim mu da sad uživa u djeci i da njega i Mladena Markača milijardu puta čuva dragi Bog - rekla je Tereza Kesovija.

- U ogromnom veselju malo sam i tužan jer zbog obveza u kazalištu Komedija ne mogu večeras pjevati na slavlju u Splitu kamo su me zvali. Molio sam kazalište da me pusti, ali nije bilo moguće. Ovo je pobjeda Hrvatske i svih nas! Čestitam im što su izdržali. Nadam se da će slavlje trajati nekoliko dana pa da ću ipak imati priliku zapjevati im. No, sada je samo važno da nam dobro dođu u domovinu - kaže Dražen Žanko.

- Staviti točku na prošlost i krenuti dalje stvarati bolje sutra. Ekstremi neka sjašu sa mog profila! Nije grijeh radovati se. All we need is love - napisala je Nina Badrić na Twitteru. 

- Ovo je je povijesni trenutak i za generale i za Hrvatsku. Divim se njihovoj hrabrosti i dostojanstvu, njihovim životima koji su nevjerojatna priča. Odmalena su me učili da je pravda ponekad spora, ali ipak dostižna. Hvala im na hrabrosti ponosu i dostojanstvu - rekla je Danijela Martinović za Dnevnik hr

- Danas je zaista važan dan. Dobar je osjećaj kad se ovako nešto dogodi. Napokon je zaključeno kako to nije bio rat u kojem su bila dva agresora već da smo povratili svoj teritorij - rekao je Filip Juričić

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...
ZNA PRIVUĆI PAŽNJU

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...

Fani je velika ljubiteljica skupocjene odjeće i modnih dodataka. Svaki svoj stajling pomno bira, a nerijetko poseže za komadima koji ističu njezin stas

Gotovi svi kostimi za Eurosong! Dizajnerica za 24sata: 'Marko je dao ideje, sašila sam i 1 više...'
KAKVA SENZACIJA NAS ČEKA?

Gotovi svi kostimi za Eurosong! Dizajnerica za 24sata: 'Marko je dao ideje, sašila sam i 1 više...'

Valentina Pliško otkrila nam je što je inspiracija iza novog kostima u kojem će Baby Lasagna nastupiti na Eurosongu, koliko ga je dugo radila, ali i jednu novost što se samog nastupa tiče...
Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €
PRIVUKLA POGLEDE

Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €

Željko i Fani su na glasanje stigli u elegantnim modnim kombinacijama, a ona je nosila i dizajnersku torbicu