Obavijesti

Show

Komentari 72

Zvijezde su otplesale: Nakon osam godina show se ukida

Zvijezde su otplesale: Nakon osam godina show se ukida
4

Umjesto showa 'Ples sa zvijezdama' publika će gledati show 'Maestro' također po BBC-jevoj licenciji. Ljubitelji klasične glazbe pretvorit će se u elegantne dirigente

VIDEO

Licencija po jednoj sezoni “Plesa sa zvijezdama” stajala je HTV oko 700.000 kuna, ali u to nisu uračunati honorari zvijezda. Oni su po epizodi dobivali sedam tisuća kuna.

Nakon osam sezona naslijedit će ga novi show također po BBC-jevoj licenciji. U “Maestru” osam slavnih natjecatelja, ljubitelja klasične glazbe, dirigirat će simfonijskom orkestru HRT-a. Imat će mentora koji će im pomoći da savladaju orkestralnom i opernom glazbom. U ovom showu kostimografkinja Nataša Svekler (49) pretvorit će ih u elegantne dirigente. U “Plesu sa zvijezdama”, Nataša se proslavila maštovitim kostimima.


- Najkraća haljina koju smo izradili bila je za Lanu Banely. Upotrijebili smo doslovno 80 cm materijala - kaže Svekler. Kad kreće u izradu kostima uvijek želi udovoljiti zvijezdi.

- Sve ovisi o glazbi na koju pleše, ali uvažavam želje kao što je boja kostima - ispričala je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Susrela se s mnogim prohtjevima, ali sve nije mogla udovoljiti. Neki su je tražili da ih svojim kreacijama učini mršavijima. S dvije krojačice i tri djevojke koje pomažu oko ukrašavanja haljina, u osam sezona napravila je više od 1000 kostima. Izrada haljine trajala bi do tjedan dana. 

- Najatraktivniji kostim koji sam napravila bio je u novogodišnjem plesnom specijalu, a nosila ga je Franka Batelić. Na njega je potrošeno 50 metara perja - kaže kostimografkinja. Najskuplji kostim bio je onaj Maje Šuput (34) zbog korzeta na koji su ručno lijepili kristale Swarovski pa ih je stajao oko 10.000 kuna.

Najteže je raditi smokinge zbog posebne tehnike krojenja. Za svaku haljinu u prosjeku treba oko 20 metara materijala, a muško odijelo sašije se od tri i pol metra. 


- Puno sudionika je htjelo otkupiti svoje kostime što se kod nas za razliku od američkog i engleskog showa ne može - kaže Svekler. Tako su svoje frakove iz HTV-ova fundusa plesač Nicolas Quesnoit (37) i operni pjevač Ronald Braus (41) mogli samo posuditi. Cijena posudbe fraka po danu je 100 kuna. 


- Naš budžet nije kao kod stranih showova pa se snalazimo. Neke kostime za koje znamo da se više neće nositi prekrajamo, s njih skidamo kristaliće i stavljamo na nove. U svakom slučaju, svaka naša haljina je jeftinija od bilo kojeg hrvatskog dizajnera - kaže kostimografkinja.

S haljinama i odijelima iz hrvatske inačice showa posebno se oduševila ekipa BBC-a, koja ih je došla pogledati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije
Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...