Obavijesti

Sport

Komentari 42

Rosberg je obranio Austriju: Žestok sudar Alonsa i Kimija

Rosberg je obranio Austriju: Žestok sudar Alonsa i Kimija
1

Nijemac Nico Rosberg iz Mercedesa pobijedio je na Velikoj nagradi Austrije, osme od 19 utrka SP-a u Formuli 1. Utrka je počela nezgodom između Alonsa i Kimija...

VIDEO

Veliku nagradu Austrije, koja se ovaj vikend održala u Svjetskom prvenstvu Formule 1, obilježili su nesvakidašnji incidenti. Nakon što je Felipe Massa umalo pregazio Ferrarijeva šefa Maurizia Arrivabenea na treningu u petak, na današnjoj su utrci bliski susret imali Fernando Alonso i Kimi Räikkönen.

Već u prvom krugu Alonso je izgubio kontrolu nad bolidom, zabio se u Räikkönena, prešao preko prednjeg dijela Finčeva vozila, nakon čega je dvojac završio u zaštitnoj ogradi. U prvi je mah nesreća izgledala teško i dramatično, no obojica su izašla iz bolida bez ozljeda.

Pobjednik utrke na Red Bull Ringu je Nico Rosberg iz Mercedesa, koji je prestigao momčadskog kolegu Lewisa Hamiltona na samom startu i vodstvo sačuvao do samog kraja, obranivši trijumf iz prošle godine. Treće mjesto pripalo je Felipeu Massi iz Williamsa, četvrti je bio Sebastian Vettel u Ferrariju, a peti Valtteri Bottas u Williamsu.

Utrku je obilježila drastična kazna za McLarenov dvojac Alonso-Button. Zbog promjene motora, dobili su kaznu krenuti s 25 mjesta nižih pozicija iako je samo 20 bolida u utrci (?!). Bernie Ecclestone kritizirao je odgovorne u F1 zbog takve odluke, a s njim se složio i Niki Lauda.

- Formula 1 je mrtva, ne zatvarajte oči. Sve me to već živcira. Vozači više ništa ne mogu sami, sve su preuzela računala, a bolide je postalo jednostavno voziti. Pa i start je automatski, ni kvačilo sami više ne puštaju. A onda se vozače krivi za neuspjeh. I da, ti dečki su svi prefini, neka malo zagalame - rekao je Lauda.

Hamilton na vrhu poretka vozača SP-a ima 169 bodova, deset više od Rosberga. Sljedeća je utrka na rasporedu 5. srpnja u Silverstoneu (Velika Britanija).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani