Obavijesti

Sport

Komentari 11

Zla kob obitelji Bianchi: Prvo djed pa ujak, a sada i Jules...

Zla kob obitelji Bianchi: Prvo djed pa ujak, a sada i Jules...
3

Francuski vozač Formule 1 preminuo je devet mjeseci nakon teške nesreće u Suzuki. Na stazi mu je poginuo praujak, a teško je nastradao i njegov djed Mauro

VIDEO

Nakon 21 godine od smrti Ayrtona Senne 1. svibnja 1994. u Imoli, Formula 1 uzela život jednog vozača. Francuz Jules Bianchi umro je devet mjeseci nakon teške nesreće na VN-u Japana.

Francuz se na kišnoj Suzuki zabio u traktor-dizalicu koja je sa staze uklanjala Sutilov bolid. Teško je ozlijedio glavu te je do smrti bio u komi. 
U obitelji Bianchi, nažalost, ovo nije prva tragedija na trkaćoj stazi. Julesov praujak Lucien, također F1 vozač, poginuo je 1969. u kvalifikacijama 24 sata Le Mansa, legendarne utrke izdržljivosti, koju je osvojio godinu ranije. Za volanom Alfa Romea zabio se u telegrafski stup i na mjestu preminuo. Mauro Bianchi, Julesov djed, također je stradao na Le Mansu. Godine 1968. zadobio je opekline po cijelom tijelu. Preživio je, no te dvije nesreće toliko su istraumatizirale obitelj Bianchi da je Philippeu, Julesovu ocu, zabranjeno baviti se automobilizmom.

- Obitelj se bojala novih tragedija. Tijekom mojeg djetinjstva o automobilizmu se nije smjelo razgovarati - rekao je Philippe, koji je ljubav prema automobilizmu ispunio vođenjem staze za karting.

No Jules se nije obazirao na tu zabranu. Bio je jedan od najtalentiranijih vozača svoje generacije. Prošao je Ferrarijevu akademiju, a bio je i testni vozač momčadi “propetoga konjića”. U Formuli 1 debitirao je 2013., vozio je za Marussiju i za tu momčad osvojio prve bodove na VN-u Monte Carla. Bio je deveti, a to su mu i jedini bodovi u karijeri.

- Razgovarao sam sa sinom nakon Schumacherove tragedije o tome što ako i on teško strada na stazi, što da radimo. Rekao je da ne bi volio živjeti kao Michael - prepričao je otac Philippe.

Od smrti Ayrtona Senne sigurnost u F1 postala je prioritet, no pri jurnjavi od 300 km/h nema garancije da ćeš sigurno doći do cilja. Francuski vozač devet je mjeseci bio u komi prije nego što mu je srce prestalo kucati. Imao je samo 25 godina.

Nesvakidašnje smrti u Formuli 1

Alan Stacey na VN-u Belgije 1960. izletio je sa staze i izgorio u svojem bolidu. Tijekom utrke u kacigu ga je pogodila ptica, a britanski vozač izgubio je svijest.

Jochenu Rindtu su u Monzi 1970. otkazale kočnice, a ugušio ga je pojas kad je skliznuo sa sjedala. Na putu u bolnicu hitna je stala na pola puta ostavši bez goriva.

Ronnie Peterson je 1978. u Monzi slomio obje noge, no preminuo je od trovanja krvi. Neutješna supruga Barbro je 1987. počinila somoubojstvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe