Obavijesti

Sport

Komentari 30

A zamalo nisu ni otišli na EP: Maša je zlatna, Ana srebrna...

A zamalo nisu ni otišli na EP: Maša je zlatna, Ana srebrna...
6

Maša Martinović iz karate kluba Hercegovina-Zagreb osvojila je zlatnu medalju za Hrvatsku na EP-u. Ana Lenard bila je srebrna. Zbog novca zamalo nisu ni putovali

VIDEO

Ponosna sam što sam slušala hrvatsku himnu. Uoči borbe osjećala sam se mirno, kao da ništa ne može krenuti loše, rekla je hrvatska karatašica Maša Martinović.

S takvim nastupom teško da je moglo krenuti na loše. Maša je u finalu EP-a u Istanbulu u kategoriji iznad 68 kilograma pobijedila domaću predstavnicu Meltem Hocaoglu 8-0!  Bio je to njezin prvi pojedinačni nastup na velikom natjecanju.

VIDEO

- Još ne znam kako se osjećam. Kasnije će mi tek doći osjećaji, sad mi je još prerano. Imala sam samopouzdanja i nikad lakše nisam pobijedila. Bila sam sigurna u sebe, malo sam promijenila taktiku iz prijašnjih borbi i uspjelo je. Ključno je bilo naći ravnotežu između nevjerojatne volje za pobjedom i mirnoće potrebne za finale  - dodala je Maša , koja trenira u karate klubu Hercegovina-Zagreb.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Do zadnjeg trena strahovalo se hoće li biti financijske potpore za odlazak hrvatskih karataša na Europsko prvenstvo u Istanbul. Hrvatski olimpijski odbor uplatio je novac. Maša Martinović danas je postala europska prvakinja.

Maša se ovom pobjedom, petom na prvenstvu u Istanbulu, plasirala i na Europske olimpijske igre u Azerbajdžanu.

Igor Kralj/PIXSELL

Nije tu kraj dobrim vijestima iz Istanbula . Finale je izborila i Ana Lenard. Nažalost, nije uspjela obraniti europsko zlato u kategoriji do 61 kilograma. Izgubila je u finalu i osvojila srebrnu medalju.

Igor Kralj/PIXSELL

Jelena Kovačević nije uspjela do bronce u kategoriji do 55 kilograma, ali to još mogu Danil Domdjoni u kategoriji do 67 kilograma i Monika Berulec u kategoriji do 50 kila. Vlatka Kiuk nastupa pojedinačno u katama, također u borbi za broncu.

Ženska ekipna reprezentacija u finalu se od 18 sati bori za europsko zlato. Našim curama protivnice su Ruskinje.

A naši sportaši zamalo nisu ni otputovali u Istanbul...

Problem kod financija uoči odlaska na EP nastao je jer je karate savez čekao da im Hrvatski olimpijski odbor refundira 230.000 kuna.

S tim je novcem karate savez poslao sportaše na Europsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore pa nisu imali za odkazak u Istanbul. Priča je brzo završila u medijima, a HOO još brže refundirao potrebni iznos karate savezu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener