Obavijesti

Sport

Komentari 39

Ponos hrvatskog taekwondoa: Naše blizanke najjače u svijetu

Ponos hrvatskog taekwondoa: Naše blizanke najjače u svijetu
8

Ana Zaninović prva je hrvatska prvakinja svijeta u taekwondou. Njena blizanka Lucija europska je prvakinja, a sestre bi uskoro zajedno mogle napasti olimpijske medalje

VIDEO

Vjerovala sam u sebe. Lagala bih kad bih rekla da nisam razmišljala o zlatu, rekla je Ana Zaninović nakon što je postala prvakinja svijeta u taekwondou. Ona je prva Hrvatica na krovu svijeta. U Koreji, domovini te borilačke vještine, 23-godišnja Splićanka s lakoćom je sredila konkurenciju.

- Nisam mogla sanjati da će biti ovako lako - rekla je Ana, koju, vjerovali ili ne, bivši izbornik nije poveo na Europsko prvenstvo 2008. godine.

Godinama ju je ignorirao Korejac Hong Seung Ki, ondašnji izbornik, koji ju je čak proglasio zločestom i netalentiranom.

- Nikad nisam plakala. Ali s obzirom na to što sam sve prošla u posljednje četiri godine, sigurno je da ću pustiti koju suzu - kazala je naša sportašica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sestra blizanka Lucija, koja je prošle godine postala europska prvakinja, zapela je u četvrtfinalu.

- Mogle bismo lako zablistati na OI-ju - kaže Ana.

Martina Zubčić i Sandra Šarić donijele prve olimpijske medalje

Za mene je ovo ostvarenje velikog sna. O tome sam maštala dok sam bila djevojčica, rekla je Martina Zubčić nakon što je Hrvatskoj donijela prvu olimpijsku medalju u taekwondou.

Nekoliko dana poslije broncom se okitila i Sandra Šarić. Obje su bile i europske prvakinje u svojim kategorijama. Prije njih godinama je dominirala Bjelovarka Nataša Vezmar, koja je također bila višestruka prvakinja Europe.

'Blizankama sam uveo izolaciju i spremio ih za velike rezultate'

Ana je još 2008. trebala ići na Olimpijske igre. Umjesto nje išla je Martina Zubčić iako je imala lošije rezultate. Ali nema veze. Ja sam blizanke medijski izolirao da ne bi pratile sve te nepravde. Nisu gledale TV, promijenile su broj mobitela, nisu išle na internet. Odvojenost od svijeta itekako se isplatila. Samo ih zanimaju treninzi, rekao je Toni Tomas, trener sestara Zaninović, ali i novi izbornik naše reprezentacije u taekwondou.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića