Obavijesti

Sport

Komentari 2

Ani Zaninović u polufinalnoj borbi pukao mišić zadnje lože

Ani Zaninović u polufinalnoj borbi pukao mišić zadnje lože
1

Lucija je nanizala 3 pobjede uz bodovnu razliku 28-4 te stigla do finala, ali s obzirom da se netom prije Ana teško ozlijedila blizanka nije smogla snage koncentrirati se...

VIDEO

Na jakom međunarodnom G1 turniru koji se proteklog vikenda održao u Austriji u Innsbrucku nastupio je veliki broj hrvatskih taekwondo natjecatelja, u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji uglavnom u sastavu klubova dok je kadetska reprezentacija koja se priprema za nadolazeće svjetsko prvenstvo nastupila u kompletnom sastavu.

U centru pažnje bili su seniorski reprezentativci koji skupljaju bodove za odlazak na olimpijske igre Rio 2016., a u konkurenciji od 1800 natjecatelja od seniora koji su nastupili na europskom prvenstvu do odličja su stigli Ana i Lucija Zaninović te Filip Grgić.

Dvije minute starija blizanka splitskog Marjana na koncu nije imala puno razloga za slavlje jer je u polufinalnoj borbi pored pobjede došlo i do puknuća zadnje lože desne noge tako da je sada očekuje malo duži oporavak koji bi mogao opasno ugroziti nadolazeća dva ili tri turnira koji nose dosta bodova (Švicarska, Kina, Koreja).  Ana je u prvom kolu bila slobodna, potom nanizala tri pobjede da bi finale predala zbog puknuća mišića. Koliko je ozljeda teška biti će jasnije nakon pregleda kod doktora Jurice Rakića.

Lucija Zaninović je nanizala tri pobjede uz bodovnu razliku 28-4 te stigla do finala, ali s obzirom da se netom prije Ana teško ozlijedila blizanka nije smogla snage koncentrirati se na svoju finalnu borbu te je predala Turkinji Rukiye Yildrim bez borbe. Obje sestre Zaninović su tako svoj konto podebljale sa novih šest bodova u borbi za Rio.

Filip Grgić iz zagrebačkog Metalca je u finalu izgubio od Nijemca Adnana Kerima 16-18 te tako i on osvojio srebrno odličje. Vrijedi spomenuti da je svjetska juniorska prvakinja iz Knina Matea Jelić nastupila u seniorskoj konkurenciji te osvojila brončano odličje u kategoriji do 67 kilograma dok je bivša reprezentativka Martina Zubčić u kategoriji do 57 kilograma stigla do zlata.

Kadeti se pripremaju za Baku gdje će se nakon europskog seniorskog održati i svjetsko kadetsko prvenstvo. Na jakoj provjeri u Austriji osvojili su pet odličja, tri zlata te po jedno srebro i broncu. Zlatne su bile Ana Taslak i Kristina Čerina iz splitskog Marjana kao i Paola Strašćek iz Jastreba, srebrni Marko Golubić iz Orke, a brončani Rino Marković iz Osvita.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba