Obavijesti

Sport

Komentari 146

Boksač u pritvoru: Zaslužio je doživotnu suspenziju i izgon

Boksač u pritvoru: Zaslužio je doživotnu suspenziju i izgon
4

Vido Lončar nokautirao je, a potom i tukao na podu, poljskog suca Mageja Dziurgota koji je završio u KBC Sestre milosrdnice s teškim tjelesnim ozljedama

VIDEO

Nakon što je, revoltiran suđenjem i prekidom meča do 81 kg na Europskom prvenstvu za juniore u maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova, nokautirao glavnog suca u ringu, hrvatski juniorski boksački reprezentativac Vido Lončar (18) uhićen je i nalazi se u pritvoru zagrebačke policije.

- Jučer, 20. listopada oko 19.25 sati na Trešnjevci, Krešimira Ćosića, u sportskoj dvorani, 18-godišnjak je fizički napao 51-godišnjeg državljanina Poljske i teško ga ozlijedio. Liječnička pomoć pružena mu je u KBC Sestre milosrdnice. Osumnjičeni je priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje - priopćila je PU Zagrebačka.

VIDEO

Još uvijek se očekuje očitovanje Europske boksačke konfederacije , no Hrvatski boksački savez već je donio odluku o doživotnoj suspenziji za mladog boksača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njihovo priopćenje vam prenosimo u cijelosti.

' Hrvatski boksački savez se duboko ispričava svima u Hrvatskoj, hrvatskom sportu i Gradu Zagrebu zbog nedopustivog incidenta koji je napravio naš boksač Vido Lončar napavši i teškog ozlijedivši suca Mageja Dziurgota iz Poljske tijekom mečeva Europskog boksačkog prvenstva za juniore u Zagrebu. Ovim se putem ujedno duboko ispričavamo Svjetskoj boksačkoj organizaciji - AIBA i Europskoj boksačkoj organizaciji - EUBC, Međunarodnom olimpijskom odboru, Hrvatskom olimpijskom odboru, Ministarstvu obrazovanja i sporta te Uredu za obrazovanje i sport Grada Zagreba zbog brutalnog napada na službenu osobu od strane hrvatskog boksačkog reprezentativca i štete koju je svojim činom prouzročio.

Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza noćas je na hitnoj sjednici donio odluku o doživotnoj suspenziji i izgonu iz boksa za boksača Vidu Lončara. Također, Izvršni odbor je do završetka istrage, suspendirao trenere koji su se u trenutku nemilog događaja nalazili uz ring. Ovim putem ispričavamo se svima koji su u bilo kojem obliku povrijeđeni nastupom Vide Lončara i njegovim nesportskim postupcima.

Ujedno duboko se ispričavamo obitelji boksačkog suca Mageja Dziurgota koji se i dalje nalazi u bolnici. Vido Lončar se nalazi u pritvoru te vjerujemo da će institucije Republike Hrvatske odraditi svoj posao.

Nažalost, Vido Lončar je prouzročio nepopravljivu štetu Hrvatskom boksačkom savezu, hrvatskom sportu, Gradu Zagrebu te hrvatskom stanovništvu i svim ljubiteljima ovog olimpijskog sporta svojim činom na Europskom juniorskom prvenstvu u boksu koje se održava u Zagrebu od 17. - 26.10.2014. Primite još jednom naše iskreno žaljenje', stoji u priopćenju HBS-a.

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 146
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida