Obavijesti

Sport

Komentari 62

Borba za 4,6 mil. kuna: Mirko u Zagrebu juriša na titulu prvaka

Borba za 4,6 mil. kuna: Mirko u Zagrebu juriša na titulu prvaka
5

Ako Mirko Cro Cop Filipović dođe do treće borbe i sudac mu podigne ruku, bit će drugi Hrvat kojem je to uspjelo. Branko Cikatić osvojio je prvi turnir još 1993. godine

VIDEO

Let’s get ready to rumble, legendarna je rečenica najpoznatijeg svjetskog najavljivača Michaela Buffera, koja će danas od 20 sati odzvanjati zagrebačkom Arenom. Kada tome pridodate Mirka Filipovića i ponajboljeg K-1 borca današnjice, zločestog dečka Badra Harija, jasno je da je spektakl na pomolu. Pobjednik će kući odnijeti 4,6 milijuna kuna. 

Cro Cop u završnici karijere i s 38 na leđima želi pojas u sportu u kojem je počeo graditi svjetsko ime. Prije odlaska u slobodnu borbu bavio se kickboxom, a već je nastupao i na završnom turniru u K-1. Davne 1999. godine došao je do finala, ali ga je nokautirao Hoost pred 60.000 gledatelja u posljednjoj, trećoj rundi. Da bi došao do toliko željenog pojasa, Mirka čeka iznimno težak put.

- Idem borbu po borbu, pa ćemo vidjeti - oprezan je Cro Cop u najavama. 

Po drugi put u samo godinu dana Mirko će nastupati pred svojim navijačima. Na Final Fightu je pobijedio Sefa, a sada mora pobijediti tri borca u istoj večeri. Prvi je na redu Big Baby, neporaženi Miller. ‘Lajavi’ Amerikanac bio je i sparing-partner braći Kličko.

Glavni favorit je Marokanac Hari, koji je tri mjeseca bio u zatvoru zbog fizičkog napada na vlasnika jednog noćnog kluba u Amsterdamu. Na slobodi je šest tjedana i pitanje je u kakvoj će biti formi.

- Mislim da sam dovoljno spreman, od mene očekujte dobre borbe.

Ako Filipović dođe do treće borbe i sudac mu podigne ruku, bit će drugi Hrvat kojem je to uspjelo. Branko Cikatić osvojio je prvi turnir još 1993. 

Prvi put u 20 godina K-1 World Grand Prix ne održava se u Japanu, a Zagreb je dobio prednost pred New Yorkom.

Parovi četvrtfinala:

Morosanu-Žuravljev

Morosanu je najniži borac turnira sa 182 cm. Bivši je ragbijaš, a pobijedio je na rumunjskom ‘Plesu sa zvijezdama’. Smrt s Karpata bi mogao biti protivnik Mirku u polufinalu. Žuravljev je upao kao zamjena, no nije autsajder, pobjeđivao je najbolje.

Filipović-Miller

Mirko se prošle godine vratio izvornoj ljubavi, kickboxu, nakon devet godina. Najiskusniji je u društvu. Za njega tu tajni nema, kako bi i bilo kada je rušio najbolje, Le Bannera, pokojnog Bernarda, Bonjaskyog, Aertsa... Ima omjer 19-7. Miller je od Filipovića mlađi čak 14 godina. Sa 120 kg je najteži od svih osam boraca, a omjer mu je 21-0. Sparirao je s braćom Kličko. Klasični je boksač i pobjeđuje zahvaljujući ručnim tehnikama. 

Hari-Samedov

Marokanac Hari jedini ima troznamenkasti broj pobjeda, okruglih 100, od čega 88 nokautom, uz samo 11 poraza. Bivši je K-1 prvak, ali i stanovnik zatvora. Nakon Zagreba ga čeka nastavak suđenja. Zabit je vrlo iskusan, iza sebe ima 85 borbi.

Londt-Gerges

Surinamac Londt ima nadimak koji dovoljno govori o njemu, zovu ga Gospodin Bol. Egipćanina Gergesa mnogi vide kao potencijalnog osvajača, a značajna prednost mu je visina. Ima točno dva metra i ‘čeličnu’ bradu. Omjer mu je 41-11.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening