Obavijesti

Sport

Komentari 119

Što je Mirko uzimao? HGH nije za igru, a izaziva akromegaliju

Što je Mirko uzimao? HGH nije za igru, a izaziva akromegaliju
6

Akromegalija je povećanje šaka, stopala, brade, jagodičnih kostiju, nosa, jezika te srca. Oštećuje jetru te isto tako može dovesti do šećerne bolesti, kažu iz Zavoda

VIDEO

Kakva se halabuka oko ničeg digla. Jedini način da produljim karijeru i spasim rame bio je da uzmem hormon rasta. To liječnici preporučuju za regeneraciju vezivih tkiva i ligamenata. To nije doping da bih dobio na snazi ili izdržljivosti. Uzeo sam malu količinu. Profesionalni bodybuilderi uzimaju dnevno puno veću dozu - rekao je Mirko.

Američka antidopinška agencija suspendirala je našeg borca i objavila kako je možda prekršio antidopinške propise. Mirko je imao borbu protiv Anthonyja Hamiltona, a u pokušaju da sanira ozljedu ramena uzeo je hormon rasta.

Cro Cop tvrdi da je to bila samo manja doza. Iz Hrvatskog zavoda za toksikologiju kažu kako se s hormonom rasta ne smije igrati te da on nema mjesta u sportu.

- Hormon rasta izaziva akromegaliju. To je povećanje šaka, stopala, brade, jagodičnih kostiju, nosa i jezika, ali isto tako i srca. Oštećuje jetru, može dovesti do šećerne bolesti, do niza zdravstvenih posljedica. Nikako se ne treba igrati s HGH-om. U medicini postoji human razlog postojanja HGH i točno se zna kada se može uzimati. Ali nikako ne u sportu zbog poboljšanja izvedbe, ističe Barišić. - rekla je za HRT Vesna Barišić iz Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping.

Mirko je objavio kraj karijere, a dva dana nakon toga UFC je na službenoj stranici objavio izvješće o mogućem kršenju antidopinških pravila. Naš je borac rekao kako je priznao agenciji da je uzeo hormon rasta jer nije bilo drugog načina da se oporavi te da se to vjerojatno ni neće vidjeti u nalazu. Odgovorili su mu da bi bio suspendiran i da je nalaz čist jer je pokazao želju za uzimanjem zabranjenog sredstva. 

Cro Cop tvrdi kako je nezabilježen slučaj da se kažnjava borac koji je objavio kraj karijere te da na njegovom primjeru žele zastrašiti ostale borce.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica