Obavijesti

Sport

Komentari 10

Sjajan start Igara: Medalje za Kovačević, Lenard i Etlingera

Sjajan start Igara: Medalje za Kovačević, Lenard i Etlingera
2

Hrvatske karatistice nastavljaju ostvarivati sjajne rezultate na velikim natjecanjima. Kovačević je bila srebrna, Lenard brončana, kao i hrvač Dominik Etlinger u Bakuu

VIDEO

Ime Jelene Kovačević bit će zlatnim slovima upisano u povijest hrvatskog olimpizma. Opatijska karatistica na prvim je Europskim igrama u Bakuu osvojila prvu medalju za Lijepu našu. U finalu kategorije do 55 kilograma izgubila je od Francuskinje Emily Thouy 2-1 i tako zavrijedila srebro.

- Moram priznati da sam zadovoljna, posebice zato što sam u grupi pobijedila cure od kojih sam u zadnje vrijeme gubila. Možda sam se i mrvicu opustila ulaskom u finale, ne u onom sportskom smislu, nego sam već znala da je medalja u džepu. Finale je bilo u egalu, pokušala sam, no načinila sam jednu manju pogrešku. Postala sam prva hrvatska sportašica koja je na EI osvojila medalju što mi laska - izjavila je Jelena.

VIDEO

Njoj se pridružila i kolegica u reprezentaciji iz kategorije do 61 kilograma Ana Lenard osvojivši brončanu medalju. U ključnoj borbi za odličje svladala je Slovenku Tjašu Ristič 6-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Jako sam zadovoljna jer su sve te cure iznimno spremne i pripadaju u europski vrh. Trebalo je biti izuzetno spreman da bi se uzela medalja. Naravno, svaki sportaš želi osvojiti zlato ili ući u finale, a meni je to izmaknulo za dlaku. Sve je dobro, samo moram popraviti neke stvari. Sada napokon slijedi odmor. Bila je to izuzetno naporna i teška sezona - kazala je Samoborka.

Monika Berulec (-50 kg) i Danil Domdjoni (-67 kg) nisu prošli skupinu, a u nedjelju nastupaju još dvije karatistice, Maša Martinović , aktualna europska prvakinja u kategoriji iznad 68 kilograma, te Vlatka Kiuk u katama.

Odlične vijesti stigle su i s hrvačkih borilišta. Dominik Etlinger u kategoriji do 71 kilograma grčko-rimskim stilom osvojio je brončanu medalju svladavši u borbi za treće mjesto Bugara Svilena Kostadinova .

- Presretan sam zbog osvojene medalje. Uoči natjecanja nisam niti znao svoj ždrijeb. Praktički kada sam došao u dvoranu sam saznao s kim se borim. Očaran sam kako je sve bilo savršeno. Čak su i navijači navijali za mene. Stvarno je bilo super - rekao je Etlinger.

U prvoj disciplini Igara, brdskom biciklizmu, pobijedila je Švicarka Jolanda Neff , a Hrvatica Andrea Kiršić osvojila je 21. mjesto. U ženskom triatlonu Sonja Škevin zauzela je 34. poziciju. Od predstavnika u momčadskim sportovima, vaterpolisti su na startu pobijedili Tursku 17-6, dok su odbojkašice izgubile od Srbije 3-0.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića