Obavijesti

Sport

Komentari 2

Jelena Pehar najbolja svjetska kadetska karatistica do 54 kg

Hrvatska kadetska reprezentativka Jelena Pehar osvojila je zlatnu medalju prvog dana SP-a u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore koje se održava u Jakarti

VIDEO

Jelena Pehar osvojila je zlato u kadetskoj konkurenciji u kategoriji do 54 kilograma ostvarivši ukupno šest pobjeda. Na startu slavila je protiv Amerikanke Jaide Rosario sa 7-0. U nastavku je ostvarila uvjerljive pobjede protiv predstavnice Tajvana Chang Ching-Fang 3-0 i Nizozemke Nashke Kuhnen 2-0.

U četvrtfinalu Pehar je nadvisila i Australku Jade Colver-Vellu 3-2, a potom je u polufuinalu slavila protiv Brazilke Barbare Hellen Rodrigues 2-1. U borbi za najsjajnije odličje na Svjetskom prvenstvu Jelena je svladala Egipćanku Saru Abdou Lalo rezultatom 4-3.

Za članicu Karate-kluba "Brotnjo" ovo je drugi veliki uspjeh ove godine nakon što je u veljači ove godine u Zürichu osvojila treće mjesto na Europskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore. Upravo je u Švicarskoj izborila vizu za Jakartu.

Prvog natjecateljskog dana nastupilo je ukupno devetero hrvatskih karatista. Lucija Lesjak u kategoriji +54 kg izgubila je u repasažu susret za broncu od Bjeloruskinje Marije Aliakseyeve sa 3-4. U kadetskoj konkurenciji nastupile su još Sara Malčec u katama (ispala u 3. kolu), a prva prepreka bila je završna za Luku Koščevića u katama te Lea Vukoju (-47 kg).

U konkurenciji mlađih seniora u katama Ema Matković i Anđelko Meter izgubili su dvoboje 1. kola, kao i Magdalena Jurić u juniorskim katama. Luka Bokarica u muškoj konkurenciji preskočio je tri prepreke i potom natjecanje završio u četvrtfinalu.

SP za kadete, juniore i mlađe seniore u glavnom gradu Indonezije traje do nedjelje. Ukupno nastupa 1425 natjecatelja iz 91 zemlje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju