Obavijesti

Sport

Komentari 88

Kličko protiv britanskog diva: Vladimir je stari pas, gotov je

Kličko protiv britanskog diva: Vladimir je stari pas, gotov je
9

Vladimir Kličko (39) večeras brani naslov protiv 12 godina mlađeg Britanca. Tyson Fury ima jedan od najvećih raspona ruku u povijesti borilačkih sportova (216 cm)

VIDEO

Nakon što je u travnju obranio naslov dobivši Amerikanca Bryanta Jenningsa jednoglasnom odlukom sudaca, Vladimir Kličko (39) večeras na stadionu u Düsseldorfu ponovno brani titulu (22:55, RTL). 

Vladimir ispred Louisa, Holmesa i Alija

Kličku će to biti 28. borba za naslov i time će preteći Joea Louisa koji je imao 27 borbi za naslov, Larryja Holmesa koji se 26 puta borio za titulu i Muhammada Alija (25 borbi). Kličko je na 64 pobjede iz 67 mečeva.

Tyson Fury ima 27 godina, britanski je teškaški prvak, u profesionalnoj karijeri ima 24 meča i isto toliko pobjeda, a 16 puta je slavio nokautom. Na amaterskoj razini predstavljao je Irsku i Veliku Britaniju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Fury i nevjerojatan raspon ruku

Tyson je dvaput u karijeri pobijedio Derecka Chisoru, kojeg je Vitalij Kličko dobio 2012. godine u obrani naslova. Visok je 206 centimetara (Vladimir Kličko visok je 202 centimetara). 

No ono što je posebno zanimljivo je raspon ruku koji ima Tyson, jedan od najvećih u svim borilačkim sportovima, 216 centimetara. Kličkov raspon ruku je 206 cm.

- Teško da u Njemačkoj mogu dobiti na bodove pa ću ga nokautirati. Subotnja večer je za mene večer slave. Ne možete starog psa naučiti novim trikovima. Vladimiru je gotovo 40 godina i što je pokazao, pokazao je - rekao je Tyson Fury uoči meča u već tradicionalnom "lajanju na dalj".

Britanac je otišao i korak dalje pa je usporedio Klička s vragom.

- Gadi mi se ta situacija. To nema veze s promocijom. On samo pokazuje da ima mozak veličine oraha - uzvratio je Kličko.

Ukrajinac je na vaganju uoči meča imao 111.2 kilograma, vaga je kod Tysona Furyja pokazala pola kilograma više. Fury bi nakon Davida Hayea mogao biti najteži Kličkov protivnik. Ako ništa drugo, prvi nakon dugo vremena kojeg će Ukrajinac teško držati na distanci s obzirom na raspon ruku i visinu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub