Obavijesti

Sport

Komentari 341

Bonjasky većinskom odlukom sudaca slavio protiv Filipovića

Bonjasky većinskom odlukom sudaca slavio protiv Filipovića
15

Filipović je izgubio od Bonjaskog na Gloryju 14 u Areni. Nije bilo nokauta pa su suci presudili! Čini se kako je hrvatski borac ostavio bolji dojam, ali tako nisu mislili suci

VIDEO

Mirko Filipović (39) izgubio je od Remyja Bonjaskog (38) na Gloryju 14 i to sudačkom odlukom! Oko 8000 navijača u zagrebačkoj Areni ostalo je u šoku jer je hrvatski borac ostavio, činilo se, dosta bolji dojam. 

Leteći Gospodin tako može slaviti 99. pobjedu (uz 12 poraza op.a.) u K-1 karijeri, posljednju s obzirom da je najavio da će završiti karijeru. Usput je i 'vratio' dobrom prijatelju Cro Copu za poraz tehničkim nokautom prije 12 godina.

Prva runda bila je dosta izjednačena, ali je jedan Mirkov udarac sjeo u jetra, a pred kraj je imao i boksačku seriju. U 2. rundi je također borba bila podjednaka, ali je Filipović imao završnu ofenzivu. Treća runda gotovo sigurna je trebala otići na njegovu stranu jer je Bonjasky bio na izmaku snage, a i prošlo je lijepo 'čišćenje' pa ga je hrvatski borac poslao na stražnjicu. 

Ovo je moja zadnja borba. Nadam se da velikom Mirku na oproštaju neće nitko zviždati kao meni. No ipak volim Zagreb i hvala navijačima, rekao je uplakani Bonjasky

Statistika je pokazala kako je Remy uputio jedan udarac više, ali Mirkovi su izgledali znatno opasniji, međutim, pokraj 22 K-1 pobjede upisao je osmi poraz.

Pitanje je što slijedi za Cro Copa, motivacije ima, ali je bio poprilično ljutit nakon proglašenja pobjednika.

Zagreb je tako nakon Final Fighta i K-1 World Grand Prixa ugostio trenutno najbolju K-1 borilačku organizaciju i potvrdio se kao jedan od borilačkih centara Europe.

U ringu četiri K-1 World Grand Prix titule

Malo koja borba ikada je imala toliko K-1 World Grand Prix titula u jednoj borbi. Remy je osvojio najprestižnije K-1 turnire triput, a Filipović jednom - 2012. godine.

Ovacije za Evandera Holyfielda

Jedan od najvećih boksača i prvaka svih vremena bio je u Areni i uživao u borbama. Pri ulasku u dvoranu su organizatori upozorili navijače na njega, oni su ga nagradili gromoglasnim pljeskom i ovacijama.

Tri pobjede i poraz hrvatskih boraca, Kiria novi prvak

Kujundžić je pobijedio Elmira Mehića tehničkim nokautom, a Jurković na isti način Michaela Duuta. Brestovac je nokautom završio borbu protiv Jahfarra Wilnisa, a jedini poraz je doživio Mikelić od Murtela Groenharta tehničkim nokautom.

Fantastičnu borbu odradili su Davit Kiria i Andy Ristie, možda i najbolju u cijeloj večeri. Gruzijac je u 5. rundi nokautirao Andyja iako je primio nekoliko silno teških udaraca. Pobjedom je postao prvi Gloryjev prvak u lakoj kategoriji.

LIVE

  • Pobjednik je Remy Bonjasky! Dosta upitna odluka, Mirko Filipović je ostavio znatno bolji dojam, ali tako suci nisu mislili!
  • Krenula je 3., posljednja runda. Oba borca su se poprilično opustila i čini se, idu po nokaut! Mirko je 'čišćenjem' spustio Remya na stražnjicu! Mirko je nehotice pogodio suparnika u međunožje pa je sudac nakratko prekinuo borbu. Bonjasky je "na rezervi" sa snagom! Gotova je borba, čini se da će Mirko Filipović pobijediti na bodove!
  • Počela je 2. runda! Sudac je zbog sudara glavama nakratko prekinuo borbu. Oba borca su završila na podu, jedan za drugim, ali ne zbog udaraca već su ih odnijeli blokovi udaraca! Cro Cop je imao završnu ofenzivu, a iako nije pogađao, možda je dojam kod sudaca otišao na njegovu stranu.
  • Zasad borci oprezno ispituju snage! Nakon pola minute je Arena počela skandirati Mirku Filipoviću! Sjajan udarac sjeo je u jetra Remyja! Pred kraj 1. runde je Mirko uputio boksačku seriju. Gotova je runda, čini se kako je Filipović dobio 1. rundu!
  • Voditelj je predstavio borce, a sudac im objasnio pravila! Za par sekundi počinje borba!
  • Arena je eruptirala pod taktovima Duran Duranovih "Wild Boysa", na scenu je ušao Cro Cop!
  • Remy Bonjasky je ušao u ring, čeka se ulazak Mirka Filipovića!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 341
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi