Obavijesti

Sport

Komentari 0

Mlade nade taekwondoa: Kod nas je uvijek super atmosfera

Mlade nade taekwondoa: Kod nas je uvijek super atmosfera
12

Na posljednjem prvenstvu Zagreba 20. rujna mlade snage Taekwondo kluba Novi Zagreb uzele su čak devet medalja od čega i zlato u kategoriji kadetkinja do 33 kg

VIDEO

Taekwondo je izvrstan sport za djecu jer razvija koordinaciju i motoričke sposobnosti, a zbog svoje svestranosti može poslužiti kao dobra podloga za neke druge sportove u kasnijoj dobi, govori nam Branimir Blečić, trener iz Taekwondo kluba Novi Zagreb i ujedno izbornik naše ženske juniorske taekwondo reprezentacije. 

Klub u kojem trenira osnovan je prije gotovo 30 godina i jedan je od najstarijih u Zagrebu. Klub broji oko 80 članova raspoređenih u pet skupina: predškolci, početnici, napredni, juniori, seniori natjecatelji i rekreativci - što su većinom roditelji koji dolaze sa svojom djecom na treninge.

- Nemamo pritisak ostvariti rezultate u mlađim dobnim skupinama, već nam je cilj formirati zdrave mlade sportaše kroz različite elemente univerzalne sportske škole - kaže Blečić. 

No, daleko od toga da rezultata u Taekwondo klubu Novi Zagreb nedostaje. Na posljednjem prvenstvu Zagreba 20. rujna mlade snage uzele su čak devet medalja od čega i zlato u kategoriji kadetkinja do 33 kg kojeg je osvojila 12-godišnja Lea Bogunović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Volim taekwondo jer je zabavan i rekreativan, a i družim se sa svojim vršnjacima. U klubu je super atmosfera i baš zbog toga svi volimo trenirati za što bolje rezultate na natjecanjima - kaže Lea koja se taekwondoom bavi četiri i pol godine.

Stručni treneri iz Taekwondo kluba Novi Zagreb preporučuju da se djeca ovim sportom počnu baviti s početkom osnovne škole. Upisati se mogu tijekom cijele godine, a treninzi su uglavnom tri puta tjedno u večernjim satima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
VIDEO Heroju 'kraljeva' signal dao Rüdiger: 'Pomogao mi je Modrić, znao sam gdje će Kova'
SNAŠLI SE

VIDEO Heroju 'kraljeva' signal dao Rüdiger: 'Pomogao mi je Modrić, znao sam gdje će Kova'

Andrij Lunjin (25) je jedan od dva penala nažalost obranio i našem Mateu Kovačiću (29), dok je za onaj Bernarda Silve (29) bio odlično informiran te ga je pričekao na sredini gola