Obavijesti

Sport

Komentari 120

High-kick Mirka razbio Ishija, umalo opća tučnjava u ringu

Mirko Filipović u 2. je rundi nokautirao Japanca Satoshija Ishiija te tako obranio pojas IGF organizacije i pobjedom u Japanu tradicionalno ušao u Novu godinu...

VIDEO

Tradiciju koju je započeo još 2001. kada je prvi put na Staru godinu nastupio u dalekom Japanu na INOKI-Bom-Ba-Ye priredbi, Mirko Filipović nastavio je i na kraju 2014. godine. Cro Cop je nokautom u drugoj rundi svladao Japanca Satoshija Ishiija te tako obranio pojas IGF organizacije. 

U okršaj s majstorom partera, jedan od najboljih udarača u povijesti slobodne borbe krenuo je agresivno i već u početnim minutama isprobao i legendarni high-kick, no uzvratio je Ishii očekivanim hrvačkim zahvatom te srušio Mirka na pod, ali ipak bez uspješnog završetka jer je hrvatski borac do kraja prve runde uspješno blokirao svaki njegov napad. 

Drugu rundu Ishii je ponovno otvorio pokušavanjima rušenja, no pritom je zaradio i udarac laktom. Nakon toga prošao je novi high-kick, a Japanac je uporno pokušavao dohvatiti borbu u parteru. Mirko je na samom kraju druge runde još jednim high-kickom pogodio Japanca, a zatim ga je aperkatom i serijom udaraca srušio na tlo. Začulo se zvono za kraj runde, no Ishii je obilno krvario te je sudac prekinuo borbu i Mirka proglasio pobjednikom nakon čega je došlo do velike gužve u ringu. Japanski borac Fujita unio se Mirku u lice i htio izazvati tuču, no hrvatski ga je borac odgurnuo na pod. U ring su tada ušli mnogi koji su očito htjeli napasti Mirka ili nekoga iz njegove momčadi, no sve se ipak nekako smirilo. U ringu se našao i Bob Sapp koji je smirivao strasti, a pojas je Mirku stavio Wanderlei Silva koji je u društvu još jednog MMA velikana, Emelianenka uz ring pratio borbu. 

Strani mediji, međutim, pišu kako je moguće da su japanski organizatori iscenirali 'nerede' na kraju meča jer bi upravo Fujita trebao biti sljedeći Mirkov suparnik, a njihov će se okršaj sada s nestrpljenjem očekivati. 

Treća pobjeda iz tri nastupa

Otkako je napustio UFC 2011. godine Cro Copu je ovo treći nastup na Inokijevim priredbama. U prva dva je pobijedio, a upravo je protiv današnjeg suparnika slavio 23. kolovoza kada su suci prekinuli meč zbog posjekotine na čelu Ishiija koja se pojavila nakon udarca laktom Cro Copa. Japanac je tada bio ljut nakon odluke sudaca o prekidu i ubrzo se dogovorio 'novogodišnji revanš'. 

Mirko je tada japanskom zlatnom judo olimpijcu, koji je jedina dva poraza prije toga doživio od također velikih MMA boraca, Emelianenka i Yoshide, nanio poraz nakon osam uzastopnih pobjeda, a bolje sreće Ishii nije bio niti ovaj put. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening