Obavijesti

Sport

Komentari 4

Novac pokreće meč: Money ili Manny? Floyd protiv Pac-Mana

Novac pokreće meč: Money ili Manny? Floyd protiv Pac-Mana
1

Floyd Mayweather Jr. će boksati sa zlatom i dijamantima na zubima, a njegov meč protiv filipinskog borca Mannyja Pacquiaoa donijet će vrtoglavih milijardu dolara...

VIDEO

Karte za meč kreću se između 10.000 i 70.000 kuna, a od preprodavača se mjesto uz ring plaća i do 600.000 kuna. Glavni sudac će za borbu dobiti oko 200.000, a za reklamu na sredini ringa meksički proizvođač piva platio je 37,5 milijuna kuna.

Svijet je spreman za najveći spektakl u povijesti boksa. Dulje od pet godina trajali su pregovori organizatora i boksača da bi nakon trećeg pokušaja dogovorili borbu između Floyda Mayweathera i Mannyja Pacquiaa. Prvi lajav, bahat i temperamentan, drugi skroman, društven i duhovit, odmjerit će snage u najskupljem meču u povijesti boksa u MGM Grand Garden Areni u Las Vegasu pred 16.800 gledatelja.

 Sve u vezi s tim događajem pršti iznosima od kojih boli glava i staje pamet. Karte za meč su nestale u roku od 60 sekundi što su iskoristili preprodavači pa prodaju karte po deset puta višoj cijeni. Procjenjuje se da će meč donijeti zaradu višu od sedam milijardi kuna, prvi put u povijesti, a Amerikanac i Filipinac podijelit će iznos od 300 milijuna dolara i tako postati najplaćeniji boksači u povijesti ovog sporta.

- Ha, gledajte, u usporedbi s nogometašima nisu preplaćeni. U usporedbi s ostalim sportovima možda i jesu - rekao nam je bivši svjetski prvak u boksu Stipe Drviš.

Sve je to u stilu Floyda Mayweathera kojeg je časopis Forbes smjestio na prvo mjesto najplaćenijih sportaša u posljednje tri godine. Neporaženi prvak velter kategorije (do 67 kilograma) za borbu ima poseban štitnik za zube prekriven dijamantnom prašinom i listićima zlata vrijedan gotovo 200.000 kuna. Otprilike toliko će glavnom sucu sjesti na račun, što je rekordan iznos.

- Ako će staviti komad drveta u gubicu, isto mi je. Mayweather je najplaćeniji boksač, ako ima para za dijamantnu prašinu i zlato neka radi što hoće - dodao je Drviš

Manny i Floyd podijelili su svijet boksa.

- Nisam ni za jednog, ali laganu prednost dajem Floydu. Pacquiao se ne gasi, no Mayweather nije nikad dobio po lampi i bit će mi drago ako ostane neporažen - iskren je Stipe Drviš.

Tko će odnijeti titulu najvećeg “lovaša” svijeta, doznat ćemo u noći na nedjelju s početkom u 3.30 sati.

6,5 milijuna kuna

vrijedan je pojas koji će osvojiti pobjednik meča

15 milijuna kuna

dodatno će zaraditi Manny Pacquiao od sponzora

135 tisuća kuna

dobit će svaki od tri suca koji će suditi najskuplji meč u povijesti

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani