Obavijesti

Sport

Komentari 34

Sestre Zaninović u Meksiko, dok za ostale nema novca...

Sestre Zaninović u Meksiko, dok za ostale nema novca...
1

SLUČAJ TAEKWONDO Lucija i Ana Zaninović ipak će sudjelovati na Grand Prixu, a za ostale novac nije osiguran i Hrvatske neće biti na Svjetskom kupu u Meksiku...

VIDEO

Žao mi je što hrvatska taekwondoaška reprezentacija neće nastupiti na Svjetskom kupu u Meksiku. Svim curama bi dobro došlo iskustvo s velikog natjecanja, no očito je situacija takva da novca nema, istaknula je Lucija Zaninović.

Lucija će sa sestrom Anom putovati u Meksiko, no njih dvije će nastupiti na Grand Prixu. Natjecanje koje je izborilo osam najboljih po kategorijama. Poslije su im se trebale priključiti i ostale cure iz reprezentacije kako bi zajedno nastupile na Svjetskom kupu. No novca za to nije bilo.

- Jedino smo nas dvije ispunile kriterije pa je za nas novac osiguran, a za druge, nažalost, ne - dodala je Ana.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša ljutit je što sve cure ne mogu nastupiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Prvi put u povijesti Hrvatskog olimpijskog odbora hrvatski reprezentativci nisu mogli otputovati na neko međunarodno natjecanje predviđeno planom - rekao je Zlatko Mateša dodavši kako za neodlazak taekwondoaške reprezentacije u Meksiko nije kriv HOO.

- U srpnju je Vlada donijela uredbu o financiranju sporta. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta zaduženo je za raspodjelu novca. Takva odluka nije u interesu hrvatskog sporta, a ovaj neugodan događaj samo je potvrda toga - istaknuo je Mateša dodavši kako je HOO ministarstvu poslao dopis s prijedlozima što bi trebalo financirati.

- Ministarstvo raspolaže sa 100 milijuna kuna, a taj model da ga oni dijele nije dobar - ističe Mateša.

Hrvatski taekwondoaški savez ne želi rat s MOO-om ili ministarstvom. Voljeli bi da reprezentacija nastupi na Svjetskom kupu, ali isto tako su svjesni da novca u blagajni nema za sve.

- Sva natjecanja na kojima smo planirali nastupiti u ovoj sezoni uredno su nam financirana - kaže Lucija.

Od početka sezone nastup na Svjetskom kupu bio je pod upitnikom, premda je to natjecanje na kojem se skupljaju važni bodovi za nastup na OI-ju u Riju 2016. Na Svjetskom kupu pobjednice dobivaju 20 bodova, dok najbolje na Grand Prixu osvajaju po 80 bodova, a za plasman su već dobile 20.

- Naravno da je šteta što nećemo nastupiti na Svjetskom kupu, no situacija je takva kakva je. Na zadnjem Svjetskom kupu osvojili smo broncu i to je bio najbolji rezultat u povijesti hrvatskog taekwondoa, no liste za nastup na OI-ju zatvaraju se tek krajem 2015. i ima još puno natjecanja za skupljanje bodova - kaže izbornik Toni Tomas.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida