Obavijesti

Sport

Komentari 100

UFC je potvrdio: Mirko protiv Gonzage u revanšu iz 2007.

UFC je potvrdio: Mirko protiv Gonzage u revanšu iz 2007.
8

Mirko Filipović i Gabriel Gonzaga borit će se 11. travnja na eventu UFC Fight Night 64 u Poljskoj. Mirko će se pokušati revanširati Brazilcu za nokaut iz 2007. godine

VIDEO

Ono o čemu smo pisali u četvrtak , samo dan kasnije dobilo je službenu potvrdu. Mirko Filipović 11. travnja u poljskom Krakovu borit će se protiv Gabriela Gonzage na eventu UFC Fight Night 64 , potvrdile su službene stranice UFC-a.

Mirko Cro Cop Filipović/Facebook

Mirko je nakon trećeg povratka u UFC najavio kako najviše od svega želi odraditi neke revanše. Nije opterećen novcem, ozljede i operacije su iza njega, a prilikom potpisa za UFC tražio je revanš s Gonzagom. To su mu omogućili. Brazilac je brutalno nokautirao hrvatskog borca 2007. godine. Mirko je dočekao šansu za revanš.

- Jedva čekam prvu borbu. Pripremit ću se kao zvijer. Dobio sam šansu ispraviti neke stvari u sportskom smislu. Ako budem mogao, super, ako ne, opet dobro, barem ću znati da sam pokušao - rekao je Mirko nedavno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

UFC Fight Night 64 bit će povijesni za Poljsku. Prvi event u ovoj zemlji. Priredbu ekskluzivno prenosi Fight Channel. Gonzaga je na dva poraza u nizu. Gubio je od našeg Stipe Miočića i Matta Mitrionea. Cro Cop je zadnju borbu u UFC-u imao protiv Roya Nelsona 2011. godine kad je izgubio tehničkim nokautom.

Gonzaga u UFC-u

Gabriel Gonzaga najveću pobjedu u karijeri ostvario je upravo protiv našeg Mirka Filipovića 2007. Cro Cop je stigao u UFC kao velika Priedova zvijezda, ali Brazilac ga je pobijedio njegovim oružjem. Sijevnuo je desni "high-kick" i Mirko je bio na podu. Nakon toga Gonzaga je bio na rubu da se ostavi borbi.

PIXSELL

Brazilac je 2010. godine imao dva poraza u nizu i razmišljao je o prekidu karijere. No vratio se, u pet mečeva u UFC-u četiri je puta slavio. U posljednja dva nastupa ima dva poraza, jedan od njih je i od našeg Stipe Miočića. UFC je Gonzagu svrstao na 11. mjesto teškaša.

Cro Cop u UFC-u

Mirko se zadnji put borio u UFC-u protiv Roya Nelsona 2011. godine. Tada je izgubio tehničkim nokautom. Dosta njih ne zna da je Mirko u tu borbu ušao s nezgodnom ozljedom bicepsa. Najbolji nastup u UFC-u bio mu je protiv Pata Barryja.

Igor Kralj/PIXSELL

Cro Cop je u UFC-u četiri puta slavio i šest puta izgubio. Osim Nelsona i Gonzage, Mirko je gubio i od Mira, Schauba, Dos Santosa i Konga.

Nakon Gonzage - Minotauro?

Kraj godine navodno je rezerviran za spektakularni okršaj Mirka Filipovića i Antonija Rodriga Nogueire , poznatijeg pod imenom Minotauro. Legendarni Brazilac sprema se na oproštajnu borbu, a u MMA krugovima Mirkovo ime na vrhu je liste kandidata.

VIDEO

Mirko i Minotauro borili su se 2003. godine. Prema mnogima, to je i danas jedan od najvećih mečeva u povijesti MMA-a. Cro Cop je dominirao u prvoj rundi, Minotauro je bio u nokdaunu. U zadnjim sekundama sijevnuo je i lijevi "high-kick". Brazilac je bio na podu. Ali spasio ga je gong. U drugoj rundi Minotauro je na parteru. A tamo je na svom terenu. Poluga na ruci i sve je bilo gotovo za Mirka.

twitter
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram