Obavijesti

Sport

Komentari 29

Željko Mavrović za 24sata: Imamo novog "Gipsy Kinga"

Željko Mavrović za 24sata: Imamo novog "Gipsy Kinga"
7

Kao što Holyfield nije odgovarao Tysonu, tako Fury ne odgovara Kličku. Vrlo mi je simpatičan, ali mi se ne čini toliko kvalitetan da bi obilježio novu boksačku eru...

VIDEO

Vladimiru Kličku ne odgovaraju pokretljivi, a ujedno visoki i snažni boksači. Baš time ga je Tyson Fury pobijedio.

Izbjegavao je udarce, visinom i dužinom ruku sjajno je radio otklon na jednu i drugu stranu. Stalno je bio u pokretu, a Kličko takvu pokretnu metu nije mogao naciljati. Možda bi silom slomio nekog manjeg, a jednako pokretljivog boksača, ali za Furyja nema rješenje, kao što Holyfield nije odgovarao Tysonu, ma koliko eksplozivan bio. To ne znači da nekome koga je Kličko pobijedio neće odgovarati.

Imamo novoga Gipsy Kinga. Poput Furyja, moj trener Darkie Smith također je engleski Rom.

Trenirajući s njim u Londonu upoznao sam tu skupinu boksača. Jako su ratoborni, drže se zajedno i zaista su dobri, a Fury je zasluženo njihov novi kralj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Izuzetno mi je simpatičan sa svojom ležernošću i jednostavnošću. Možda nam malo fali takvih boraca, svi smo u nekim standardima i konvencijama kako šampion treba izgledati, govoriti i ponašati se, a on je bio ležerniji, dopustio si je i zaplakati te otpjevati supruzi pjesmu. Radi sve što Romi rade, pjeva, pleše i odličan je.

Vidjeli smo ga i kako verbalno provocira Klička. Eru takvog boksa otvorio je Muhammad Ali, koji je na tome izgradio cijelu priču, povijest, ali ni on neko vrijeme nije bio omiljen među onima koji žele krutu disciplinu i asketizam. Fury nije toliko eksponiran, ali želi se nadmetati, da ne kažem svađati se u ringu i očito mu paše takav način komunikacije.

Alija pokušava imitirati i u tom plesu, kruženju oko protivnika, a i znao je držati ruke iza leđa. To nekome tko slabije poznaje boks može izgledati čudno i opasno, ali u tim je trenucima svu pažnju usmjeravao prema eskiviranju udaraca. Može se to shvatiti i kao provokacija, pa i mala bahatost, ali ništa strašno.

Ipak, Fury mi se ne čini toliko kvalitetan da bi obilježio eru, ali to je samo moje mišljenje. Ovo mu je prvi veliki izlazak na scenu, a događa se da boksači tek kad osvoje titulu postanu pravi, udvostruče snagu.

Vladimir i brat Vitalij kao jedno biće odigrali su povijesnu ulogu u boksu. Više od 15 godina dominacije i superiornosti bit će teško ponoviti i to treba poštovati. Ne znam je li ovo Vladimirov konačan silazak s trona, ali mislim da neće tek tako odustati i propustiti priliku za revanš. Možda Fury u međuvremenu odradi još jednu borbu. Anthony Joshua i Deontey Wilder tamnoputi su dvometraši, kvalitetni boksači, već su pretendirali prema Vladimiru, ali Fury im ga je uzeo pred nosom. Jedan od njih sigurno će dobiti priliku protiv njega.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u