Obavijesti

Viral

Komentari 13

Dirljiva snaga prijateljstva: Uz njih je uspio postići nemoguće

Dirljiva snaga prijateljstva: Uz njih je uspio postići nemoguće
1

Internetom se proširila nevjerojatna snimka dječaka koji nikako nije mogao preskočiti švedski sanduk. Kada je već htio odustati okružili su ga prijatelji, a onda se dogodilo nešto nevjerojatno...

VIDEO

Svatko od nas u osnovnoj je školi doživio barem pokoju traumu. Ukoliko na satu tjelesnog odgoja jedini niste mogli napraviti nešto, postoji vrlo velika vjerojatnost da su vas ostala djeca ismijala. No, u Japanu se njeguje potpuno drugačija kultura. One slabije i sporije hrabri se i motivira toliko dugo dok ne uspiju u izazovu koji je postavljen pred njih. 

Kada bi svi mi razmišljali i djelovali poput ovog razreda, svijet bi, vjerujemo, bio mnogo ljepše mjesto. 

S obzirom da je video trenutno među najpopularnijima na Redditu, jedan se korisnik prisjetio istraživanja koje je jedan američki znanstvenik proveo u četvrtom razredu japanske osnovne škole, na satu matematike. 

- Učitelj je pokušavao razred naučiti kako nacrtati kocku u sve tri dimenzije. No, jedan je učenik s tim imao velikih problema i nikako nije uspijevao dovršiti zadatak. Učitelj ga je zbog toga pozvao pred ploču. Pomislio sam kako je to vrlo zanimljivo. U SAD-u se pred ploču obično pozivaju najbolji učenici koji nemaju problema sa savladavanjem gradiva, prisjetio se tog dana znanstvenik. 

- Dječak se trudio i trudio, ali nikako nije mogao nacrtati kocku. Učitelj je svakih nekoliko minuta ispitivao ostale učenike je li dječak uspio izvršiti zadatak, a oni bi mu odgovarali da nije. Bilo mi je žao dječaka i mislio sam da će svakoga trena zaplakati. 

- No, dječak nije plakao. Uporno je nastavio crtati kocku. I do kraja sata je zaista i uspio. Učitelj se tada opet okrenuo razredu i pitao ga je li dječak ovaj puta uspio. Oni su odgovorili potvrdno i svi mu srdačno zapljeskali. Dječak se nasmijao od uha do uha i vrlo ponosno sjeo na svoje mjesto. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj
POGLEDAJTE KOMPILACIJU

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj

HRVATSKA: Ovo nema nigdje na svijetu, pomislili smo često kad bismo ugledali neku novu građevinsku soluciju koje su se Hrvati dosjetili. Nešto je tu privatne gradnje, za većinu su odgovorne vlasti, a zajednička osobina im je bizarnost. Nešto od ovoga je u međuvremenu popravljeno ili je nestalo, ali fotografije nam ostaju. Ovo su najčudnija i najbizarnija građevinska rješenja u Hrvatskoj.

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'
POGLEDAJTE VIDEO

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'

Radujem se našim raspravama i dijalogu, rekao je Andrej Plenković koji se uključio na TikTok. Njegov prvi video u sat vremena pregledan je oko 6000 puta
VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'
POTEZOM NASMIJAO INTERNET

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'

HRVATSKA - Nižu se reakcije na snimku starijeg gospodina koji se spušta niz zgradu na ne baš uobičajen način. Objava na popularnoj Instagram stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" je u kratkom roku prikupila na stotine 'lajkova' i komentara, a starijeg gospodina su neki s razlogom prozvali - Dalmatinski Spiderman. "Možda je muž ranije došao doma", "Barem ima gaće na sebi", "Bježi od svoje kuće i ukućana", "Išao je viriti susjedu koja se presvlači", samo su neki od komentara. Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini.