Obavijesti

Viral

Komentari 12

Dobio ju u prvoj rundi: Bivši se boksač potukao s medvjedicom

Dobio ju u prvoj rundi: Bivši se boksač potukao s medvjedicom
2

Bivši profesionalni boksač svoju je posljednju borbu odradio prije nekoliko dana i to u šumi, kada je šetao svojeg psa. Ovog je puta ulog bio najveći - njegov život...

VIDEO

Kanađanin iz Ontaria, Rick Nelson (61), kao mladić je bio profesionalni boksač u perolakoj kategoriji. No, sudeći prema njegovoj borbi s medvjedom, možda je svoju profesionalnu karijeru trebao provesti u nekoj od težih kategorija. 

Bivši boksač je naime u nedjelju odlučio prošetati psa šumom na rubu grada Sudburyja. U jednom trenutku, otpilike metar od njega, iz obližnjeg je grma provirila ogromna crna glava. Bio je to mladi medvjed. 

- Bio je toliko blizu da sam ga mogao dotaknuti. Ispustio je zvuk jer se jako uplašio, prisjetio se Nelson, piše The Guardian

I dok je njegov pas divljački lajao na medvjeda, Nelson je znao da su mu ostale još sekunde dok se ne pojavi majka kako bi zaštitila svoje mlado. 

- Odmah sam znao da sam u nedjelji. Medvjed je odmah počeo dozivati majku, rekao je Nelson koji je uskoro začuo majku koja je dolazila punom brzinom. Okrenuo se oko sebe i shvatio da nema ničega što bi mogao iskoristiti kao sredstvo obrane. Nije bilo ni kamenja ni granja koje bi bilo od koristi. 

No, imao je nešto što je usavršavao godinama - vještine iz boksačkog ringa. Medvjedica se digla na noge i počela ga napadati kandžama na što je on odgovorio udarcem u njene zube. 

- Znam sam da će me prvo udariti ljevicom, a onda me pokositi desnicom. Većina medvjeda su dešnjaci, objasnio je. 

Njegov drugi udarac 'sjeo' je upravo tamo gdje je i želio - na njenu njušku. Nelson se sjeća kako ga je ponio adrenalin što mu je omogućilo da udara snažno i fokusirano. 

U tom je trenu mladi medvjed ispustio zvuk i počeo se povlačiti. 

- E sada je bilo pitanje, hoće li medvjedica otići za mladim ili će nastaviti borbu sa mnom? Realno, da je ostala, ne bih imao šanse. To je bio jedini trenutak kada sam osjećao istinski strah. Medvjedica je imala 150 kilograma. Stala je i pogledala me dok joj je krv išla iz nosa. Ja sam se okrenuo i otišao za psom kao da se ništa nije dogodilo, a to je učinila i ona, rekao je i objasnio da ne postoji razlog da se ljudi boje crnih medvjeda. 

- Problem je samo kada je uključeno i potomstvo. Ali, oni se nas boje više nego mi njih. Nema razloga za strah, zaključio je bivši boksač. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

Dostavljač iz Nepala poslao je poruku vozačima: 'Obitelj me čeka, pazite kako vozite...'
NAPISAO MARKEROM

Dostavljač iz Nepala poslao je poruku vozačima: 'Obitelj me čeka, pazite kako vozite...'

Većina stranih radnika bez previše problema odradi svoj posao, ali proteklih mjeseci porastao je i broj napada na njih
Neustrašivi mongolski ovčari letjeli su 20 sati do Zagreba da ih se prvi put predstavi svijetu!
SVJETSKA IZLOŽBA PASA

Neustrašivi mongolski ovčari letjeli su 20 sati do Zagreba da ih se prvi put predstavi svijetu!

Najveći pseći događaj na svijetu u ovoj godini i službeno je otvoren na Zagrebačkom velesajmu. Među više od 25.000 pasa nalaze se i neke ekstremno rijetke pasmine koje su prvi put izašle iz granica svoje zemlje