Obavijesti

Viral

Komentari 13

Kao u 'hororcu': Sedam jezivih slučajeva krađe mrtvih tijela

Kao u 'hororcu': Sedam jezivih slučajeva krađe mrtvih tijela
1

Koliko moral i životna uvjerenja brzo 'ispare' kada u neimaštini treba prehraniti obitelj pokazuju i nevjerojatni i zastrašujući slučajevi krađe leševa koji su se događali iz raznih pobuda.

VIDEO

1. Za vježbanje kirurških zahvata

Ukoliko ste ikada pogledali TV seriju 'The Knick' (a ukoliko niste - svakako to učinite!), onda otprilike znate na kojoj su razini bile kirurgija i medicina općenito i to prije samo stotinjak godina. Danas najjednostavnije operacije tada su bile problem čak i najvećim stručnjacima svijeta. Zbog toga su svi oni žudjeli za tijelima na kojima bi mogli vježbati i kasnije - spašavati živote. 

Oni imućniji na ilegalnom su tržištu kupovali mrtva tijela siromašnih i beskućnika koji su nerijetko bili izvađeni iz svježih grobova. Osim liječnika to su radili i studenti medicine. Ljudi su stoga, u potrebi za zaradom, formirali cijele timove koji su živjeli isključivo od krađe i prodaje trupala. 

2. Zbog prikrivanja dokaza

Suprug jedne Amerikanke, piše Listverse, u 19. je stoljeću završio u jednoj od brojnih ustanova za psihički nestabilne osobe. Nakon nekog vremena on je iznenada umro, a tijelo joj nikada nisu željeli pokazati već su ga, brže - bolje, pokopali. 

Supruga je zbog toga odlučila iskopati njegovo tijelo, no kada je lijes otvoren - u njemu nije bilo nikoga. Ona nažalost nije bila ni prva, a ni zadnja jer tijela su se krala i zbog skrivanja dokaza.

3. Krađe sušenih - glava

Početkom 20. stoljeća u Chicagu je poslovala tvrtka koja je medicinske škole opskrbljivala ljudskim kosturima i - sušenim glavama. Da, ljudskim glavama. Novine iz arhiva otkrivaju da je jednom ukradeno desetak glava s krova tvrtke zbog čega je raspisana potjernica od desetak dolara. Da stvar bude bizarnija, doslovno se nitko nije zapitao odakle njima glave iako je odgovor opet poprilično očigledan - ukradene su iz grobova. 

4. 55 tijela u jednoj grobnici

Godine 1882. jedan je mrtvozornik u Pennsylvaniji uhvaćen s prikolicom punom trupala. Istraga je pokazala da je on kroz protekla dva mjeseca u isti grob ukopao 55 tijela. Naime, odmah nakon pokopa ih je vadio van i prodavao. Da stvari budu još gore, pomagala su mu dva suradnika s kojima je to radio punih devet godina. 

5. Iznuda novca

Kroz povijest su zabilježeni brojni slučajevi u kojima su otimana trupla članova vrlo bogatih obitelji. Otmičari bi za njih onda tražili velike otkupnine i najčešće bi ih i dobili, posebno kada su u pitanju bila mrtva tijela djece. 

6. Slanje poštom

Godina je 1885., a stanari jedne zgrade u San Franciscu lude od nepodnošljivog smrada koji kao da dolazi iz podruma. Nakon što su se na licu mjesta pojavili policajci, oni su bome imali što vidjeti. Naime, u podrumu su Kinezi prokuhavali komade ljudskog tijela i s njih skidali sve ostatke mesa. 

Do kraja istrage u podrumu je pronađeno više od tristotinjak tijela koja su ukradena iz svježih grobova. Kinezi su naime tijela svojih rođaka, prijatelja i općenito sunarodnjaka morali, prema zakonu, pokapati. Kako bi pak posmrtne ostatke na neki način prokrijumčarili izvan SAD-a i u Kinu te ih dostavili rodbini, prokuhavali su tijela do kostiju koje su onda brodom slali u Kinu za određenu naknadu. 

7. Charlie Chaplin

Ovo ime zasigurno niste očekivali u ovakvoj temi, zar ne? Godine 1978. dva su muškarca ukrala tijelo najslavnijeg komičara u povijesti iz groba u švicarskom selu 'Corsier-sur-Vevey'. Odmah nakon toga njegova je udovica primila zahtjev za otkupninom u iznosu od 600 tisuća američkih dolara.

Nakon istrage koja je potrajala pet tjedana, policija je uhitila dva automehaničara - Poljaka Romana Wardasa i Bugara Gantscha Ganeva . Pod pritiskom su priznali da su tijelo zakopali u polje kukuruza nekoliko kilometara od Chaplinove obiteljske kuće.

Wardas je osuđen na četiri i pol godine fizičkog rada, a Ganev na 18 mjeseci zatvora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju
Slovenac osvojio 60 milijuna  na lutriji. Uplatio  putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini
SRETNIK IZ SUSJEDSTVA

Slovenac osvojio 60 milijuna na lutriji. Uplatio putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini

U 33. kolu igre Eurojackpot izvučeni su brojevi 2, 3, 6, 15, 35 – 1, 3 koji su igračima iz Njemačke i Slovenije donijeli dobitak u iznosu od 60.000.000 eura.