Obavijesti

Viral

Komentari 26

Klijent mora prostitutku (15) podučiti ženskom dostojanstvu

Uz dvogodišnju kaznu zatvora, neimenovani 35-ogodišnjak mora po nalogu suda 15-ogodišnjakinji uručiti 30-ak knjiga, kao i dva filma na temu feminizma

VIDEO

Sud u Rimu dosudio je neobičnu kaznu klijentu koji je koristio usluge maloljetne prostitutke naloživši mu da joj kupi 30-tak knjiga na temu ženskog dostojanstva, javili su talijanski mediji.

Uz dvogodišnju kaznu zatvora, neimenovani 35-ogodišnjak mora po nalogu suda 15-ogodišnjakinji uručiti djela među kojima su novele Virginije Woolf, Dnevnik Anne Frank, pjesme Emily Dickinson, kao i dva filma na temu feminizma.

Sutkinja Paola Di Nicola donijela je presudu nakon istrage pokrenute 2013. u vezi s lancem prostitucije u Rimu u koji su bile uključene i dvije djevojke od 14 i 15 godina u predgrađu talijanske prijestolnice Parioliju.

Tinejdžerke su u svijet prostitucije bile namamljene gotovinom "koju su koristile za kupovinu odjeće i najnovijih modela mobitela", navodi se u izvješću istrage.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na ranije održanom suđenju čelniku lanca prostitucije, koji je osuđen na devet godina zatvora, istaknuto je kako su se maloljetnice "bez zadrške odale razvratu kako bi na lak način došle do novca". 

"Odluka suda sugerira da sutkinja preferira pravni lijek koji će pomoći da mlada djevojka shvati da je prava 'šteta' koju je pretrpjela ona koja se odnosi na njezino dostojanstvo kao žene", napisao je prenoseći vijest o neobičnoj kazni talijanski dnevnik Corriere della Sera.

Profesorica filozofije sa sveučilišta u Veroni  Adriana Cavarero, čije je djelo također na popisu literature koju osuđenik mora kupiti maloljetnoj prostitutki, ustvrdila je međutim da bi bolje bilo da je sutkinja to naložila samome osuđeniku. "Adolescencija nije vrijeme za refleksiju, ono što je on napravio punio je gore: odrastao čovjek koji je svjesno platio za seks s maloljetnicom", kazala je Cavarero.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'
POTEZOM NASMIJAO INTERNET

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'

HRVATSKA - Nižu se reakcije na snimku starijeg gospodina koji se spušta niz zgradu na ne baš uobičajen način. Objava na popularnoj Instagram stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" je u kratkom roku prikupila na stotine 'lajkova' i komentara, a starijeg gospodina su neki s razlogom prozvali - Dalmatinski Spiderman. "Možda je muž ranije došao doma", "Barem ima gaće na sebi", "Bježi od svoje kuće i ukućana", "Išao je viriti susjedu koja se presvlači", samo su neki od komentara. Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini.

Hrvati su 'zatrpali' Plenkovićev TikTok: 'Daj 100 €', 'Po tebi sam nazvala mačku', 'Čekamo Zoku'
NEKI PIŠU DA JE SLADAK...

Hrvati su 'zatrpali' Plenkovićev TikTok: 'Daj 100 €', 'Po tebi sam nazvala mačku', 'Čekamo Zoku'

Dobro došli na moj službeni TikTok profil! Moji mlađi suradnici često mi govore da je vrijeme za priključenje novim komunikacijskim tehnologijama, poručio je Plenković u uvodnom videu...
VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu