Obavijesti

Viral

Komentari 25

Krenuli ga nagraditi pa shvatili da na poslu nije bio šest godina

Krenuli ga nagraditi pa shvatili da na poslu nije bio šest godina
1

Joaquin Garcia kažnjen je u iznosu svoje jednogodišnje plaće nakon što se čak šest godina nije pojavio na poslu u državnoj tvrtki. Da stvari budu još bizarnije, čovjek je imao ured nasuprot svojeg šefa...

VIDEO

Javne su službe u mnogim zemljama poznate po, recimo to tako, politički korektno - nešlo labavijim nadzorom zaposlenika i njihovim radnim navikama. Tomu svjedoči i potpuno nevjerojatan slučaj 69-godišnjaka iz Španjolske koji punih šest godina nije došao na posao. I ne samo to - baš nitko nije primijetio da čovjeka nema, iako je redovito primao plaću, a ured mu je bio smješten nasuprot ureda njegovog šefa. 

Posao Joaquina Garcie, piše BBC, bio je nadzor gradnje pogona za pročišćavanje otpadnih voda. Nakon što ga je tvrtka tužila, Garcia je odlučno odbacio sve optužbe uz tvrdnju da je na radnome mjestu bio žrtva bullyjinga. Sud je na kraju stao na stranu poslodavca i Garciu kaznio s 27 tisuća eura koliko iznosi njegova jednogodišnja neto plaća

Posvetio se - filozofiji

Iako je proglašen krivim, ljenčarenje se Garcii itekako isplatilo s obzirom da je kroz šest godina izbivanja zaradio 162 tisuće eura. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na kraju je ispalo kako je do ovog propusta došlo jer je njegova tvrtka mislila da je on pod nadzorom lokalne uprave, a lokalna je uprava mislila da je to dužnost njegove tvrtke. Prema pisanju španjolskih medija, čovjek se u to vrijeme posvetio 'čitanju filozofske literature'. I ne, to nije šala. Zvuči kao šala, ali nije. 

I za kraj smo ostavili najbolji dio - čovjek je razotkriven nakon što mu je tvrtka odlučila uručiti počasnu plaketu za 20 godina vjerne službe. 

Hrvatski rekorder

Unatoč svemu, 69-godišnji Španjolac ne može se mjeriti s Bogoslavom Peteanom koji na posao u Elektroistri nije došao punih 18 godina. On je u toj tvrtki radio tek sedam mjeseci sve dok se nije poskliznuo niz stepenice i iščašio mali prst lijeve ruke. iako je živio samo 200 metara od radnoga mjesta, na poslu se nakon toga nije pojavio punih 18 godina, pisali smo u siječnju 2015. godine

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj
POGLEDAJTE KOMPILACIJU

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj

HRVATSKA: Ovo nema nigdje na svijetu, pomislili smo često kad bismo ugledali neku novu građevinsku soluciju koje su se Hrvati dosjetili. Nešto je tu privatne gradnje, za većinu su odgovorne vlasti, a zajednička osobina im je bizarnost. Nešto od ovoga je u međuvremenu popravljeno ili je nestalo, ali fotografije nam ostaju. Ovo su najčudnija i najbizarnija građevinska rješenja u Hrvatskoj.

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'
POGLEDAJTE VIDEO

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'

Radujem se našim raspravama i dijalogu, rekao je Andrej Plenković koji se uključio na TikTok. Njegov prvi video u sat vremena pregledan je oko 6000 puta
VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'
POTEZOM NASMIJAO INTERNET

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'

HRVATSKA - Nižu se reakcije na snimku starijeg gospodina koji se spušta niz zgradu na ne baš uobičajen način. Objava na popularnoj Instagram stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" je u kratkom roku prikupila na stotine 'lajkova' i komentara, a starijeg gospodina su neki s razlogom prozvali - Dalmatinski Spiderman. "Možda je muž ranije došao doma", "Barem ima gaće na sebi", "Bježi od svoje kuće i ukućana", "Išao je viriti susjedu koja se presvlači", samo su neki od komentara. Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini.