Obavijesti

Viral

Komentari 51

Najteža žena na svijetu po prvi put u 25 godina napustila kuću

Najteža žena na svijetu po prvi put u 25 godina napustila kuću

Egipćanka se već četvrt stoljeća bori s ogromnom težinom koja je dosegla rekordne razmjere od gotovo pola tone, a riskantna operacija je neizbježna želi li i dalje živjeti...

VIDEO

Eman Ahmed Abd El Aty, koja je u nemogućnosti napustiti vlastitu kuću već 25 godina, stigla je u indijski Mumbai u posebno modificiranom Airbusovom zrakoplovu, a da bi bila spremna za let doktori su proveli deset dana u pripremi uvjeta.

Eman je pomoću dizalice podignuta u bolnicu, gdje će ugraditi želučanu premosnicu i smanjiti želudac.

U dječjoj dobi dijagnosticirana joj je limfatička filarijaza, poznatija kao elefantijaza. Veliki broj slučajeva ove bolesti prezentira se bez simptoma, a posljedica je bubrenje udova, odnosno velike otekline ruku, nogu ili spolnih organa.

Nakon moždanog udara ostala je prikovana za krevet, što je dovelo do dijabetesa, visokog krvnog tlaka, hipertenzije i otežanog disanja, prenosi britanski Metro.

Prije operacije će još obaviti preglede koji će utvrditi uzroke ogromne težine, a njezin liječnik Muffazal Lakdawala pomogao je prikupiti novac za plaćanje operacije.

- Eman je zajedno sa sestrom Shaimaaom stigla u Mumbai. Priprema leta je bila zahtjevna, jer je trebalo optimizirati uvjete za let. S obzirom na činjenicu da je toliko teška i da se nije micala zadnjih 25 godina, postoji veliki rizik za plućnu emboliju i pobrinuli smo se da do toga ne dođe, izjavio je Lakdawala.

Vjeruje se da je 36-godišnja Eman teška čak 495 kilograma, a čeka se potvrda liječnika. S tom težinom oborila bi rekord Amerikanke Pauline Porter od 292 kilograma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju
Slovenac osvojio 60 milijuna  na lutriji. Uplatio  putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini
SRETNIK IZ SUSJEDSTVA

Slovenac osvojio 60 milijuna na lutriji. Uplatio putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini

U 33. kolu igre Eurojackpot izvučeni su brojevi 2, 3, 6, 15, 35 – 1, 3 koji su igračima iz Njemačke i Slovenije donijeli dobitak u iznosu od 60.000.000 eura.